Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Késik a Shopmark (Europark) nyitása

Rate this item
(1 Vote)

Bár helyileg nem a kerületben van, közelsége okán mégis van kőbányai jelentősége annak, hogy teljes átalakuláson esik át a Shopmark bevásárlóközpont, és emiatt zárva marad még jó ideig. Januárban még az a hír járta, hogy négy hónapon keresztül lesz zárva a Határ út és az Üllői út kereszteződésében található Shopmark és augusztus végén átadják a teljesen átalakított bevásárlóközpontot.

A legfrissebb hírek szerint a korábban bejelentettnél később, csak októberben nyit meg Shopmark néven a korábbi Europark bevásárlóközpontot - számolt be az Index. A magyar építőiparra mostanában jellemző problémák, vagyis az alapanyag és szakember hiány miatt csúszik az egykori Europarkból Shopmarkká átnevezett átadása, várhatóan októberben nyithat meg a bevásárlóközpont - írta a a portál.

Az Üllői úti, több mint húsz éves épület a műszaki állapota miatt felújításra szorult. A bérlőkkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a bevásárlóközpontot négy hónapos bezárják. A külső kivitelezési munkák februárban kezdődtek, ez alatt a bevásárlóközpont látogatható volt. Az átépítést a KÉSZ Építő Zrt. végzi kivitelezőként. A Shopmark 2018. április végén zárt be és az akkori bejelentés úgy szólt, hogy augusztusban nyitja meg új kapuit. Majd a bezárásról szóló áprilisi bejelentésnél már úgy fogalmaztak, hogy az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit - ehhez képest is késést jelent az októberi nyitás.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt. Az ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel.

Forrás: Napi.hu, Index.hu, Shopmark.hu

Last modified on Sunday, 17 June 2018 22:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Régi újhegyi kép
Épül a Mély tó
A Gergely-bánya
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Látkép
Régi kép
Dolgozik a daru
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia