Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

LMP: A kőbányai vezetést nem érdekli mi lesz a kerületi lakosok iskoláival!

Rate this item
(1 Vote)

A testület május 26-án tárgyalta azt az LMP-s napirendi pontot, mely lehetővé tette volna, hogy a kerület éljen felterjesztési jogával és jelezze a kormányzat felé, hogy olyan közoktatási törvényt alkosson, ami lehetővé teszi az iskolák visszaadását azon önkormányzatoknak, amelyek ezt kérik. 

Elmondtam a testület előtt, hogy itt az utolsó alkalom, amikor az önkormányzat még érdemben kifejezheti, hogy szívesen vállalná az iskolák fenntartását. Próbáltam szívhez szóló lenni, hiszen a Fidesz soraiban sok tanár, volt és jelenlegi iskolaigazgató ül, de próbáltam az oktatás oldaláról is ész érveket hozni. Mindenki, akit valamilyen szinten érint az oktatás tudja, hogy Kőbánya jó és felelős gazdája volt az iskoláinak. Sokkal jobb, mint a Klik valaha is lesz. Ez sem számított, a polgármester azt mondta, ez a hajó már elment.

Ha nem élünk jogunkkal és nem mondjuk el a kormányzatnak, hogy mi a szándékunk, akkor az nem is fog tudni róla. Ugye ismerjük azokat a diktatúrákat, ahol a kedves vezetőnek senki sem meri megmondani, hogy az ország a szakadék széle felé száguld? Ez is ilyen helyzet. Különben is, az utóbbi évek fejleményei után ki tudja, mi lesz az oktatásban 1-2 év múlva? A kerületi tanároknak is fontos lett volna tudniuk, hogy harcukban, amit az oktatásért vívnak a kormánnyal, az önkormányzat mellettük áll. 

A testület szavazási eredménye elkeserítő, azzal együtt, hogy a Fidesz frakciója tartózkodott a szavazás során. Ez a részükről azt jelenti, hogy vagy nem érdekli őket, hogy mi lesz az iskoláinkkal, vagy pedig féltek attól, hogy mit fognak szólni ehhez párt felső berkeiben. Még Marksteinné Molnár Julianna elnökasszony volt a legkarakánabb, aki a Fidesz frakcióból egyedüliként vállalta fel nem szavazatával, hogy ő igenis az állami központosítás, az önkormányzatiság eltörlése mellett foglal állást. Ma az iskolák, holnap az óvodák és a bölcsődék kerülnek központosításra mindaddig, amíg az önkormányzatok teljesen kiüresednek és ezzel visszatérünk a kommunista tanácsrendszerhez.

Az LMP ezért indított aláírásgyűjtés a témában, melyet az alábbi linken lehet aláírni: http://lehetmas.hu/mi-varosunk-mi-iskolank/. Mivel pedig az oktatás területén mások is küzdenek a kormányzati ámokfutás ellen, írják majd alá az aluljárókban, a piacokon, a tereken a közoktatás területén indított civil népszavazási kezdeményezést is a kötelező, értelmetlen és alulfinanszírozott egész napos iskola elutasításáról. Ez egy kőbányai tanárnő által indított kezdeményezés, ami arról is szól, hogy megengedjük-e a Kormánynak, hogy a fejünk felett döntsön a legfontosabb kérdésekben úgy, hogy a szakma és a lakosság véleményét meg sem kérdezi. Ezt a kezdeményezést itt lehet elérni: http://nepszavazas.wezzpage.hu/.

Tóth Balázs önkormányzati képviselő

Last modified on Tuesday, 31 May 2016 14:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Árkok és házak
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru
Épül és szépül
Építési terv
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Dolgos kezek
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia