Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pályázati kiírás egészségügyi és ápolási támogatásra

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Humánszolgáltatási Bizottsága pályázatot írt ki egészségügyi és ápolási támogatásra. A két pályázati kiírás lentebb, egymást követően olvasható el, mint ahogy a pályázati adatlapok is letölthetőek doc. formátumban.


 

Pályázati kiírás egészségügyi támogatásra

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Humánszolgáltatási Bizottsága pályázatot ír ki egészségügyi támogatásra.

1. A pályázat jogszabályi alapja: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II. 20.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése, valamint a 24. §-a. 

2. A pályázat benyújtásának feltételei:
2.1. A pályázaton részt vehet az a Kőbányán lakóhellyel rendelkező személy, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 400%-át (a pályázat kiírásakor 114 000 Ft), egyedül élő esetén a 600%-át (a pályázat kiírásakor 171 000 Ft).
2.2. A pályázó a pályázat benyújtásakor köteles hitelt érdemlően – háziorvos vagy szakorvos által – igazolni a gyógyászati segédeszközre, egészségügyi eszközre vagy szolgáltatásra való jogosultságot, valamint egyidejűleg csatolni a pályázati felhívásban szereplő igazolásokat, nyilatkozatokat.
2.3. A pályázatot kizárólag a pályázati adatlapon lehet benyújtani, amelyen az alábbi adatokat kell megadni, illetve iratokat kell csatolni:
a) a pályázó és a vele közös háztartásban élők természetes személyazonosító adatai (név, születési név, anyja neve, születési helye és ideje), lakóhelye, nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról,
b) a pályázó és a vele közös háztartásban élők utolsó havi nettó jövedelmének igazolása (munkabér, illetmény, családi pótlék, egyéb rendszeres ellátások, gyermektartásdíj igazolása, egyéni és társas vállalkozó esetében az adóhatóság igazolása a 2015. évi jövedelemről, munkanélküli esetén a munkaügyi szerv igazolása, nyugdíjas esetében a nyugdíjfolyósító szerv által megküldött éves nyugdíjigazolás és nyugdíjszelvény másolata),
c) háziorvos vagy szakorvos igazolása a gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás szükségességéről,
d) a gyógyszertár, gyógyászatisegédeszköz-bolt vagy egyéb szaküzlet, illetve szolgáltató (a továbbiakban: szaküzlet) előzetes tételes árkalkulációja, igazolása a gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás áráról vagy 60 napnál nem régebbi, a kérelmező nevére szóló, eredeti tételes ÁFÁ-s számla a megvásárolt gyógyászati segédeszközről, egészségügyi eszközről vagy igénybe vett szolgáltatásról.
2.4. Egészségügyi támogatásban a pályázó egy naptári évben legfeljebb két alkalommal részesülhet.
2.5. Egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás esetében a támogatás legfeljebb 12 hónapra vonatkozó mennyiségre terjedhet ki.

3. A pályázat benyújtásának helye és határideje: A pályázatokat 2017. február 28-ig folyamatosan lehet benyújtani személyesen a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.) ügyfélfogadási időben (hétfő 8.00-17.30, kedd 8.00-15.30, szerda 8.00-16.00, csütörtök 8.00-15.30, péntek 8.00-13.00) vagy postai úton a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztálynak címezve a 1102 Budapest, Szent László tér 29. címen (1475 Budapest, Pf: 35).
A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Barta Erika egészségügyi referenstől az 1/4338-332-es telefonszámon, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail-címen. A pályázati adatlap igényelhető a fenti e-mail-címen, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.kobanya.hu). Az adatlap másolható.

4. A pályázat elbírálásának menete: A Kőbányai Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztály (a továbbiakban: Hivatal) szükség esetén egy alkalommal hiánypótlási felhívást ad ki. A pályázatokat a szociális ügyekért felelős bizottság folyamatosan bírálja el a soron következő ülésén, mérlegelési jogkörében dönt a támogatás mértékéről, mely összeg nem haladhatja meg a gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz vagy szolgáltatás kalkulált árának 90%-át. A Hivatal a döntést követően értesíti a pályázókat a pályázat eredményéről. A gyógyászati segédeszköz, egészségügyi eszköz megvásárlását illetve az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét igazoló eredeti számlát be kell bemutatni a Hivatal Ügyfélszolgálatán, amelyet követően az Önkormányzat 15 napon belül intézkedik a megítélt támogatás kifizetéséről. Amennyiben a megítélt támogatás összege meghaladja a 30 000 Ft-ot, a pályázó kérelmére az Önkormányzat a támogatási összeget közvetlenül a szaküzlet részére is átutalhatja.

5. Érvénytelenség: Érvénytelen az a pályázat, amely a 2.1-2.5. pontban meghatározott feltételeknek nem felel meg.

Dokumentumok:
- Adatlap egészsgégügyi támogatáshoz
- Pályázati felhívás


Pályázati kiírás ápolási támogatáshoz

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Humánszolgáltatási Bizottsága pályázatot ír ki ápolási támogatásra.

1. A pályázat jogszabályi alapja: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II. 20.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése, valamint a 20. §-a.

2. A pályázat benyújtásának feltételei:
2.1. A pályázaton részt vehet az a Kőbányán lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a kerületben lakó 18. életévét betöltött tartósan beteg személy, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-át (64 125 Ft), egyedül élő esetén 300%-át (85 500 Ft), és a háziorvos vagy szakorvos igazolása szerint önmaga ellátásában segítségre szorul.
2.2. A pályázó a pályázat benyújtásakor köteles hitelt érdemlően igazolni az ápolási támogatásra való jogosultságot, valamint egyidejűleg csatolni a pályázati felhívásban szereplő igazolásokat, nyilatkozatokat.
2.3. A pályázatot kizárólag a pályázati adatlap nyomtatványon lehet benyújtani, amelyen az alábbi adatokat kell kitölteni, illetve az alább felsorolt iratokat kell csatolni:
a) a pályázó, illetve a vele közös háztartásban élők természetes személyazonosító adatai (név, születési név, anyja neve, születési helye és ideje), nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról,
b) a pályázó és a vele közös háztartásban élők utolsó havi nettó jövedelmének igazolása (munkabér, illetmény, családi pótlék, egyéb rendszeres ellátások, gyermektartásdíj igazolása, egyéni és társas vállalkozó esetében az adóhatóság igazolása a 2015. évi jövedelemről, munkanélküli esetén a munkaügyi szerv igazolása, nyugdíjas esetében a nyugdíjfolyósító szerv által megküldött éves nyugdíjigazolás és nyugdíjszelvény másolata),
c) a háziorvos vagy szakorvos igazolása arról, hogy a pályázó önmaga ellátásában segítségre szorul,
d) a pályázó egészségi állapotának romlását, betegségét igazoló leletek, orvosi dokumentációk másolata.
2.4. A pályázónak a lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatásával, illetve másolatának csatolásával kell igazolnia a saját és a vele közös háztartásban élők lakóhelyét. Az életvitelszerű tartózkodást az önkormányzat környezettanulmány útján ellenőrizheti.

3. A pályázat benyújtásának helye és határideje: A pályázatokat 2017. február 28-ig folyamatosan lehet benyújtani személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.) ügyfélfogadási időben (hétfő 8.00-17.30, kedd 8.00-15.30, szerda 8.00-16.00, csütörtök 8.00-15.30, péntek 8.00-13.00) vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Szociális és Egészségügyi Osztálynak címezve az 1102 Budapest, Szent László tér 29. címen.
A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Barta Erika egészségügyi referenstől az 1/4338-332-es telefonszámon, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A pályázati adatlap igényelhető a fenti e-mail címen, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.kobanya.hu). Az adatlap másolható.

4. A pályázat elbírálásának menete: A Polgármesteri Hivatal szükség esetén egy alkalommal hiánypótlási felhívást ad ki. A pályázatokat a szociális ügyekért felelős bizottság folyamatosan bírálja el a soron következő ülésén. A Polgármesteri Hivatal a döntést követően értesíti a pályázókat a pályázat eredményéről. Az ápolási támogatás az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 3/2016. (II. 19.) önkormányzati rendeletben erre a célra biztosított keretösszeg mértékéig biztosított.

5. Érvénytelenség: Érvénytelen az a pályázat, amely a 2.1-2.4. pontban rögzített feltételeknek nem felel meg.

Dokumentumok:
- Adatlap ápolási támogatáshoz
- Pályázati felhívás

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 19 April 2016 14:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Részből egész
Épül a lakótelep
Elkészült a lakótelep
Még nincs kész
Látkép
Épül a lego-ház
Folyik az építkezés
Régi kép
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia