Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Eredeti pilseni Plzenből

Rate this item
(3 votes)

A Dreher Sörgyárak jóvoltából megérkezett Magyarországra és Kőbányára a pasztörözetlen Pilsner Urquell tanksör. A tanksör mindössze néhány órával a főzés és lehűtés után speciális tartályokba kerül és a gyárból egyenesen a fogyasztási helyre érkezik. A hűtési és szállítási eljárásnak köszönhetően gyakorlatilag olyan élményben lehet részük a fogyasztóknak, mintha közvetlenül a gyárban kóstolnák az elkészült italt. A pasztörizálatlan sör íze friss, tiszta és harmonikusabb, hiszen semmilyen hőkezelést nem kapott. Frissessége révén érintetlenül tartalmazza mindazokat az íz, illat anyagokat, amelyek az erjedés során keletkeztek a sörben.

A Pilsner Urquell (magyarul: A Pilseni Eredeti Forrása) világszerte ismert és elismert cseh sörmárka, amely egy teljesen új kategóriát teremtett aranyló színével és eredeti ízvilágával. A sör történetében mérföldkőnek számít az 1842-es esztendő, hiszen a Plzen-i Sörgyár sörfõzõ mestere, Joseph Groll ekkor alkotta meg a világ első aranyszínű sörét a Pilsner Urquellt. Még õ maga sem sejtette akkor, hogy egy egyedi kategóriát teremtett meg ezzel, a mára széles körben ismert és kedvelt "pilzeni típusú" söröket. A 19. századi sörök még gyakran sötétek és homályosak voltak, a tisztán aranyló pilseni sör forradalmi felfedezésnek számított, amely örökre megváltoztatta a sörfőzés irányvonalát. 

A Pilsner Urquellt a cseh Plzensky Prazdroj sörgyár főzi és palackozza, s bár sokan próbálták utánozni, az eredetivel megegyezőt azonban sohasem sikerült előállítani. Ez a sör hű eredeti receptjéhez: egyedülálló ízéből ez a különleges márka sohasem veszített. Csodálatosan harmonikus ízét egyedülálló főzési eljárás során nyeri el, amelyben a cefrét rézedényben, nyílt lángon háromszor is felforralják. Az inspirálóan eredeti sör másik titka a kiváló minőségű helyi alapanyagokban, a Zatec-i aromakomlóban, az érett cseh árpában, a speciális sörélesztőben és a különlegesen Pilsner Urquell lágy vízben rejlik. E világhírű cseh sört a gazdagon aranyló szín, és a friss, komlós illat jellemzi. Ízvilága különösen harmonikus: a komló kesernyés ízét mézre és dióra emlékeztető édesség ellensúlyozza, lágy malátaaromája hosszú ideig, üdítően érezteti hatását.

A Pilsner Urquell tanksör magyarországi bemutatkozásáról Szente Krisztán készített egy videós blogbejegyzést, amelyet a cikk alatt vagy EZEN a linken tekinthet meg.

Forrás: Dreher.hu, Bevezetem.eu, Szente Krisztián

Last modified on Wednesday, 09 March 2016 13:48

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Az iskola
Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia