Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Modern ügyfélszolgálat épül a városközpontban

Rate this item
(1 Vote)

Új ügyfélszolgálatot épít 389 millió forintból a Kőbányai Önkormányzat. Az alapkőletételre március 1-jén került sor, már októbertől európai környezetben intézhetjük ügyeinket. Kovács Róbert polgármester és dr. Szabó Krisztián jegyző letették a teljesen megújuló ügyfélszolgálat alapkövét az Állomás utcában. A beruházás különlegessége, hogy Kőbánya egyik legszebb műemlék épületét újítják fel és bővítik ki egy modern szárnnyal.

 

Az építkezés és az alapkő helye

Kovács Róbert polgármester köszöntő beszédében azt mondta: kimondottan örül annak, hogy egy ilyen régi épületben kap majd helyet az intézmény, az önkormányzat szomszédságában. „Méltó ékköve lesz a térnek. A kőbányaiak modern és európai környezetben intézhetik ügyeiket” – fogalmazott a polgármester. Az új ügyfélszolgálat a tervek szerint októberre lesz kész. 

 

Az alapkőeléhelyezés kellékei, és Kovács Róbert polgármester

Az eredeti épület 1873-ban koraeklektikus stílusban épült, magasföldszintes tornácos lakóházként. 1895-ben lelkészi hivatallá alakították át, az Állomás utcai oldalon pedig boltsor volt. 1927-ben és 1941-ben Almássy Balogh Lóránt tervei alapján kisebb átalakítások történtek. A máig meglévő épület fővárosi helyi védettséget élvez, a homlokzat felújítására a Kőbányai Önkormányzat eredményesen pályázott és 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Fővárosi Önkormányzat Építészeti Értékvédelmi Támogatásán. 

 

Az ünnepélyes és pillanat dr. Szabó Krisztián jegyző és Kovács Róbert részvételével, a falazásban segédkezett Révész Máriusz országgyűlési képviselő is

A tervek szerint a 389 millió forintból kialakításra kerülő új épületben intézhetjük majd az anyakönyvezési, az ipari és kereskedelmi, a birtokvédelmi, a lakásrendezési, a hagyatéki, az adóügyeinket, de itt kap helyet a humánszolgáltatási, a szociális és egészségügyi, és a jegyzői főosztály, illetve az informatikai és az iratkezelési osztály is. 

 

Az épület aktuális állapota, októberre megújul

Az épületegyüttes akadálymentes lesz, a földszinti szélfogót két, kifelé nyíló kétszárnyú ajtóval tervezik. A fogadótérből közvetlenül érik majd el az új épületrész földszintjét, és lift vagy lépcső használatával az új épület emeleti irodáit, illetve a pinceszinti vizes helyiségeket. Az ügyfeleket az új épületrész földszinti és emeleti szintjén, valamint a régi épületrész földszintjén fogadják majd. A mozgáskorlátozott ügyfelek kényelmesebb ügyintézése érdekében az önkormányzat vállalta, hogy az új épületrész földszintjén külön ügyfélszolgálati pontot létesít, ahol az érintettek az összes ügyet egy helyen intézhetik.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Sunday, 13 March 2016 19:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Az iskola
Építik a tavat
Zajlik a munka
Zajlik az éptkezés
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia