Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

1600 család kapott ajándékcsomagot az Önkormányzattól

Rate this item
(2 votes)

Kőbánya Önkormányzata 1600 család karácsonyát tette könnyebbé ajándékcsomagjaival decemberben: tartós élelmiszereket, halat, szaloncukrokat és apró édességeket rejtettek a batyuk. A kerület összesen 8 millió forintból állította össze a csomagokat, gondolva arra, hogy minél hasznosabb dolgokkal segítsen az ünnepek előtt a rászorulóknak. 

A karácsonyi ajándékcsomagok kiosztása három napig tartott. A Kőbánya.hu portál beszámolója szerint a KÖSZI zsúfolásig megtelt épületben a rászorulók fegyelmezetten várták, hogy sorra kerüljenek és átvehessék az egyenként 4500 forint értékű csomagot Kovács Róbert polgármestertől, valamint az önkormányzat, illetve a Bárka Kőbányai Humán Szolgáltató Központ vezetőitől, munkatársaitól.

A Rádió Orienten Weeber Tibor szociális ügyekért felelős alpolgármester elmondta, hogy a kerületi önkormányzatban sokéves gyakorlat a rászoruló családok támogatása, idén minden eddiginél több családot segítettek meg karácsonyi ajándékcsomaggal. A nehéz körülmények között élőkkel foglalkozó helyi szervezetek és intézmények javaslatára választották ki azokat a családokat,  egyedülállókat és idős embereket, akik ugyan támogatásra szorulnak, ám sok esetben kiesnek az ellátási rendszerből. 

  

A csomagok átadásáról készített videó a cikk alatt, vagy EZEN a linken tekinthető meg.

Forrás: Kőbánya.hu, Rádió Orient (Orientpress.hu), képek: Kőbánya.hu

Last modified on Sunday, 27 December 2015 17:33

Media

Önkormányzatunk képviselőinek, felnőtt- és gyermek háziorvosainak, valamint a szociális és oktatási intézmények munkatársainak segítségével mintegy 1600, élelmiszert tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagot juttattunk el oda, ahol arra a legnagyobb szükség volt. Szeretetteljes ünnepvárást, Kőbánya!

Szerző: Kovács Róbert, 2015. december 15.

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Zajlik a munka
Látkép
Épül a lego-ház
Részből egész
Épül és szépül
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Az iskola
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia