Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Advent Kőbányán ünnepi fényekkel, karácsonyfával, Betlehemmel és jégpályával

Rate this item
(3 votes)

Elkezdődött az adventi időszak, Kőbánya is már a Karácsonyra készül: felkapcsolták a díszvilágítást a Kőrösi Csoma sétányon  és a kerület  karácsonyfáján, a körforgalmakat adventi koszorúk díszítik, a Szent László téri Betlehemnél vasárnaponként gyertyagyújtást tartanak. Ráadás meglepetésként az Önkormányzat a Szent László téren műjégpályát épített

Advent első vasárnapján, azaz november 29-én Kovács Róbert polgármester az újhegyi Mélytó tószínpadán adta át a kerület karácsonyfáját, amelynek ünnepi díszkivilágítását a Tutta Forza Zenekar és a Harmat Általános Iskola Kicsinyek Kórusa közreműködésével megtartott zenés ünnepségen kapcsolta fel.

A különleges eseményen a polgármester elmondta, hogy először Ausztriában látott egy tó közepén felállított karácsonyfát, és azóta szeretett volna Kőbányának is ilyet. Régi álma vált most valóra, s ezzel kívánt valamennyi, az Újhegyen, illetve a kerületben élőnek boldog és békés ünnepeket.

A karácsonyfa díszkivilágításának felkapcsolása alkalmából az Önkormányzat megvendégelte az ünneplőket: forró teával és sült almával lepték meg a nagy számú érdeklődőt, míg a gyermekek Mikuláscsomagnak is örülhettek. Az eseményről készített videó-összeállítás a cikk alatt, valamint EZEN a linken tekinthető meg.

A Szent László téren a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete idén is felállította a kerület  életnagyságú Betlehemét, ahol vasárnaponként zenés karácsonyi műsor keretében gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. Ünnepi hangulatot árasztanak a kerületi körforgalmak is, amelyeket adventi koszorúk díszítenek.

A Szent László téren, a Polgármesteri Hivatal előtti parkoló területén a Kőbányai Önkormányzat jégpályát épített, amelyen január 4-ig, naponta 9-20:00 óra között lehet korcsolyázni. A helyszínen korcsolyabérlés biztosított. A belépés díjtalan!

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebook oldala, Pro-koord

Last modified on Thursday, 09 June 2016 20:14

Media

Advent Kőbányán... Szeretettel küldöm Önöknek, Nektek a vasárnapról készült kisfilmet. A karácsonyfánk itt is nagyon, nagyon szép... :-)

Szerző: Kovács Róbert, 2015. november 30.

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia