Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ünnep a Pongrác telepen

Rate this item
(1 Vote)

Lezárult a Pongrác lakótelep szociális célú városrehabilitációja, amely során a városrészben nem csak az épületek, hanem a közösségi terek és a zöldfelületek is megújultak. Az 1 milliárd 120 millió forintba kerülő projekt záróeseményeként városrészi ünnep várta a Pongrác lakótelep minden lakóját május 15-én. A városrész szívében megrendezett ünnepségen szabadtéri programoktól kezdve bohócon át a koncertekig minden volt, ami kedvére lehetett a kisebbeknek és a nagyobbaknak. A Pongrác Idősek Klubjának Napsugár Énekkara az alkalomra költött szenzációs dallal lepte meg a lakókat, míg az Apacuka együttes a gyermekeknek kedveskedett műsorával. A különleges napot Varga Miklós koncertje zárta. 

 

A rendezvényén Kovács Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszéde elején a teleppel kapcsolatos személyes élményeit osztotta meg, majd elmesélte, hogy ő 1984-ben ismerte meg a környéket és a Pongrác telepet, amikor a közeli katonai lakótelep iskolájában elkezdett tanítani. Ezután kitért a telep történetének hányatott időszakára, amikor évtizedekig nem történt semmilyen fejlesztés. Elmondta, hogy alpolgármestersége idején írták ki azt a pályázatot, amelyben meglátta a városrész rehabilitációjának lehetőségét. A gyors elhatározást tettek követték, amelynek eredményeként a Kőbányai Önkormányzat a telep lakóival közösen indult a pályázaton. Közös volt a munka és végül közös lett a siker is! Sokan nagyon sokat dolgoztak, és a Pongrác telep nagyon megváltozott, most már más, mint amilyen volt. De nem csak a környezet változott meg, hanem elindult a közösségi élet is. Kovács Róbert kiemelte Bánó Soma tevékenykedését, akinek a vezetésével helyi közösség formálódik.

 

A polgármester elismerte, hogy nem volt könnyű a fejújítás időszaka, amiért megköszönte a lakók türelmét és személyes közreműködését. Felhívta a figyelmet arra, hogy - bár rehabilitációs projekt lezárult - a városrész nincs kész, hiszen most is folyamatosan zajlanak a munkálatok. A munka nem is állhat le, mert a dolgos hétköznapok során is törődni kell a környezettel, vigyázni kell az eredményekre, a telep állapotára. Tovább kell vinni a megkezdett közös munkát és közös gondolkodást, hiszen akkor lehetünk sikeresek, ha abban mindenki részt vállal. Vigyázzanak a környezetükre és egymásra! - zárta köszöntőjét Kovács Róbert.

 

 

 

Az eseményről készített felvételeket a Pongrác telep Facebook oldalán tekinthetik meg: Facebook.com/kispongrac

Last modified on Thursday, 21 May 2015 13:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Még nincs kész
Épül és szépül
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
Föld út
Árkok és házak
Az iskola

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia