Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Napelemek főzőkonyha-fejlesztéssel fűszerezve a Szivárvány Idősek Otthonában

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat két nagyértékű beruházást hajtott végre a kerületi Szivárvány Idősek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre, illetve befejeződött a főzőkonyha 3 milliós modernizációja is.

 
A Szivárvány, tetején a napelemekkel

Kovács Róbert polgármester a fejlesztések ünnepélyes átadásakor elmondta, hogy mindig jó a Szivárvány Idősek Otthonába jönni, egyrészt mert szép és gondozott az épület és környezete, másrészt mert folyamatosan fejlődik az intézmény. Félévente át lehet adni egy új fejlesztést - köszönhetően az otthon vezetése és felügyelőbizottsága által végzett lelkiismeretes és odafigyelő munkának. A polgármester tájékoztatást adott arról, hogy a Kőbányai Önkormányzat a 168 napelemet szereltetett fel a Sütöde utcai otthon tetőszerkezetére. A beruházás 38,3 millió forintos összköltségét a kerület uniós forrásból fedezi. A beruházásnak köszönhetően az intézmény áramfelhasználásának 31 százalékát megújuló energiaforrásból biztosítja, így éves szinten 2.1 millió forinttal kerül kevesebbe az idősek otthonának fenntartása.
 
Kovács Róbert polgármester
Szintén az itt lakók kényelmét szolgája a főzőkonyha bővítése. Az összesen 3 millió forint értékű beruházás során szállítóedény-mosogatót, húselőkészítőt és diétás konyhai helyiséget alakítottak i, valamint víz- és gáz-almérőt építettek be. Átalakították a fekete mosogatót, az ételhulladék tároló helyiséget, a főzőtér növelése érdekében pedig az étterembe helyezték át a tálalópultot. Kiépítették az új gépek csatlakozásait és átadó ablakot alakítottak ki a főzőtér és az étterem között. Az új konyha üzembe helyezéséhez szükséges engedélyeket az intézmény megkapta a hatóságoktól. 
 
Az említett 3 millió forintból az önkormányzat 20 tálcás, gázüzemű légkeveréses sütőt, valamint multifunkciós konyhai alapgépet is vásárolt. Emellett mosogatógépet, gázüzemű billenős serpenyőt, hűtött munkaasztalt, valamint rozsfamentes polcokat és edényeket is kapott az intézmény. 
 
A modernizáció lehetővé tette a HACCP minőségbiztosítási rendszer bevezetését is. Az itt dolgozók részt vettek az erről szóló oktatáson.
Last modified on Tuesday, 12 May 2015 14:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Föld út
Régi kép
A Mély tó
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia