Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Teljesen megújult a Zsivaj utcai rendelő Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Önkormányzat korábban leromlott állapotú Zsivaj utcai orvosi rendelője a 145 millió forintos felújításnak köszönhetően Budapest egyik legkorszerűbb gyermek és felnőtt háziorvosi rendelője lett.

 

A több mint 50 éves, több szempontból is kritikus állapotban lévő Zsivaj utcai rendelő felújítása a Kőbányai Önkormányzat döntése nyomán 2014. június 10-én kezdődött. Ezzel összefüggésben a kerület vezetése úgy döntött, hogy a Zsivaj utcából véglegesen a Kőrösi Csoma Sándor út 43-53. szám alá költözteti a Védőnői Szolgálatot. A munkálatok ideje alatt a Bánya utca 35-ben folytatódott a betegek ellátása. 

 

A felújítás előtt a tető több helyen beázott, az épületnek gyakorlatilag nem volt hőszigetelése és a nyílászárók állapota is kritikus volt. A munkálatok során az épületet korszerű hőszigeteléssel látták el, a belső burkolatokat és a nyílászárókat kicserélték, LED-es fényforrásokat építettek be, új fűtési-hűtési rendszert, valamint elektromos hálózatot alakítottak ki, melynek része a modern beteghívó-, biztonsági- és vagyonvédelmi rendszer. A felújítás eredményeként a megtakarítás hőenergia szempontjából eléri a 20, a villamos energia tekintetében pedig a 10 százalékot.

 

Az elmúlt hónapokban a meglévő 2 helyett 6 gyermekorvosi rendelőt építettek ki – a Védőnői Szolgálat helyén –  külső rámpák és belső lift kialakításával akadálymentesítették az épületet és modernizálták a várókat, a pelenkázókat, valamint a személyzeti öltözőket. Teljesen felújították az épület körüli járdákat, mozgáskorlátozott parkolókat alakítottak ki, az épületet a graffitiknek ellenálló anyaggal vonták be és növényeket telepítettek a bejárat környezetébe.

A felújítás a lift kialakításával, a pelenkázók és a várótermi bútorok újra cserélésével most fejeződött be teljesen.

 

A Védőnői Szolgálat új helyének kialakítása 15,9 millió forintba került, a Bánya utcai ideiglenes rendelő kialakítására 6,8 milliót, míg a Zsivaj utcai orvosi rendelő felújítására a tervezéssel együtt 144,5 millió forintot fordított a Kőbánya Önkormányzat.

 

Kovács Róbert polgármester célkitűzése, hogy Kőbányának lehetőleg minden frekventált területén legyenek újraélesztő készülékek, amelyek néhány percen belül elérhetők. A kerület vezetője fel nem vett polgármesteri jutalmából már vásárolt defibrillátort a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba, a Szivárvány Idősek Otthonába és az újhegyi orvosi rendelőbe. A felújított Zsivaj utcai rendelő a felújítást követő mai átadáson kapott egy életmentő készüléket a polgármestertől és hamarosan a Kőbányai Önkormányzat Törekvés Sporttelepén is elhelyeznek egy defibrillátort.

 

 

Last modified on Tuesday, 31 March 2015 21:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Építési terv
Látkép
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia