Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szénmonoxid érzékelők az óvodákban

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai nevelési és oktatási intézményekben mostantól a legkorszerűbb szénmonoxid érzékelők vigyázzák a gyerekek és az ott dolgozók biztonságát. Az energiahatékonyság növelése, vagyis a folyamatos nyílászáró és fűtési rendszer korszerűsítés mellett az önkormányzat vezetői a biztonságra is ügyelnek: a polgármesteri keretből szerezték be a legmegbízhatóbbnak ítélt szénmonoxid jelzőket - adta hírül a Kőbánya.hu önkormányzati portál. 

Noha a Zsivaj Óvodában és az Apró Csodák Bölcsődében felszerelt szén-monoxid érzékelő átadásán voltak ott a Kőbányai Önkormányzat vezetői, a szimbolikus átadás egyben azt is jelentette, hogy ezzel együtt három bölcsődében, kilenc óvodában és hét iskolában helyeztek el hasonló életvédelmi berendezést. 

 

Az átadáson Kovács Róbert polgármester elmondta, hogy a múlt év végén megkereste őt dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke és elmondta, hogy a kerület több, gyermekekkel foglalkozó intézményében is úgynevezett nyílt égésterű tüzelőberendezések működnek és ezekhez szénmonoxid-érzékelőt kellene társítani. 

Kovács Róbert polgármester maximálisan támogatta a javaslatot és megbízta az ötletet felvető képviselőt, hogy járjon utána, mely intézményekbe lenne szükség a készülékre, illetve milyen típusú érzékelő működik a legmegbízhatóbban. 

Dr. Mátrai Gábor nagyon rövid idő alatt egyeztetett az intézményvezetőkkel, valamint a készülékeket forgalmazó kerületi cégekkel és végül a polgármesteri keretből – mintegy 300 ezer forintért – megvásárolták a Honeywell XC 100D típusú szén-monoxid jelzőket. A piac egyik legmegbízhatóbb berendezésének LCD kijelzőjéről könnyen leolvasható a helyiségben lévő CO szint, és veszély esetén hatásosan, azaz távolról is jól hallhatóan riaszt. 

  

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Friday, 13 March 2015 13:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
A Mély tó
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Áll a szobor
Árkok és házak
Építik a tavat
Régi újhegyi kép
Részből egész
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia