Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya kiváló sportolója

Rate this item
(1 Vote)

Először adták át a Kőbánya Sportolója díjat. Az újonnan alapított elismerésre a képviselő-testület öt sportolót jelölt, akik közül a kerület lakói szavazataikkal döntötték el, hogy ki legyen a nyertes. A választás nehéz volt, hiszen nagyon erős volt a mezőny: szavazni lehetett Oláhné Jelli Zsuzsanna országos és Európa-bajnok transzplantált úszóra, ifj, Orosz Tibor diákolimpiai aranyérmes, magyar bajnok birkózóra, Pásztor Flóra többszörös magyar bajnok, világbajnok bronzérmes vívóra, Sárkány Vivien diákolimpiai, magyar, Európa- és világbajnok szumó birkózóra és Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnok úszóra.

 

Pásztor Flóra, Ifj. Orosz Tibor, Sárkány Vivien és Oláhné Jelli Zsuzsanna

A szavazás eredménye végül a KSC birkózójának, ifj. Orosz Tibornak kedvezett, aki jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulója. A sportolói tevékenysége mellett a tanulmányi eredménye is példaként szolgál korosztálya számára, ami amiatt már kétszer nyerte el az „Élen a tanulásban – élen a sportban” kitüntetést Budapest Főváros Önkormányzatától. 

 

Kovács Róvert polgármester átadja az elismerést Ifj. Orosz Tibornak

A Kőbánya sportolója elismerő címet ünnepélyes keretek között a Polgármesteri Hivatalban adták át január 22-én. Az eseményen Kovács Róbert polgármester köszöntötte, illetve méltatta a díjazásra jelöltek eredményeit, valamint gratulált a szavazás győztesének. Köszöntőjében elmondta, hogy Kőbánya támogatja és elismeri a sportolóit. Az Önkormányzat nagy figyelmet fordít a sportra, hiszen kerületünk összetartó, erős közösségének és az itt élő nagyszerű embereknek köszönheti eredményeit. Megbecsüli az áldozatos munkát, odafigyel a tehetségekre és elismeri a teljesítményt. A polgármester kiemelte és méltatta annak a háttérben lévő erőnek a jelentőségét, amelyet a szülők, az egyesületetek és edzők munkája jelent, amely hozzájárul a kiváló eredményekhez. Kovács Róbert a címet fontos szimbólumnak tartja, amely felhívja a figyelmet Kőbánya kiválóságaira, bemutatja és példaképnek állítja őket az itt élők számára. Beszéde végén szívből gratulált a jelölteknek, családjaiknak, edzőiknek és sportegyesületeiknek. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben sokszor kerül még sor díjátadó eseményre.

  

Képek: Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 28 January 2015 12:50

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Építik a tavat
Építési terv
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia