Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányaiak kitüntetése a Főváros Napján

Rate this item
(1 Vote)

Kovács Róbert polgármester számolt be arról a Facebook oldalán, hogy Tarlós István főpolgármester a mai napon, Budapest egyesítésének 141. évfordulója alkalmából fővárosi kitüntető címeket adott át.

 

Pro Urbe Budapest díjban részesült Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor, a Kőbányai Református Egyházközségért végzett áldozatos tevékenységéért, közösségépítő szolgálatáért. Budapestért díjban részesült Győrffy László, a Kőrösi Kulturális Központ igazgatóhelyettese a fővárosi polgárok, különösen a kőbányaiak érdekében végzett példamutató és kimagasló közművelődési és kulturális tevékenysége elismeréseként. Hajdu János vezérőrnagy, a kőbányai székhelyű Terrorelhárítási Központ főigazgatója a főváros lakosságának biztonságához és védelméhez szilárd garanciát jelentő, magas szakmai színvonalon nyújtott szolgálata elismeréseként a Fővárosért Emlékzászló díjat vehette át.

Kovács Róbert a kerületi sikerről szóló bejegyzésében szívből gratulált kitüntetettjeinknek.

 

Baloldali képen a kőbányai kitüntettek és Kovács Róbert polgármester

Tarlós István főpolgármester az ünnepségen arról beszélt, hogy Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szüksége. "A mi dolgunk", hogy ennek alapján "folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát, együttműködésben a kormánnyal" - mondta. Budapestnek, a magyaroknak az összefogás mellett példaképekre is szükségük van. A főváros mindig is csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kiváló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik saját munkájukat a közösség javára fordították. Eredményeik példaértékűek lettek, mások számára követendő mintát nyújtottak - hangsúlyozta a főpolgármester. Kijelentette: a kitüntetettek olyan polgárok, akik kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítenek ma is. Szólt arról is, hogy a nemzet fővárosának nagyságát mindig is az adta, hogy sikerült közös nézőpontból irányítani a városi ügyeket. Budapest a történelem folyamán többször is bebizonyította, hogy a magyar államiság eszméjét méltóan képviseli, a nemzeti fejlődés előmozdítója - mondta Tarlós István.

Forrás: Kovács Róbert polgármester Facebook oldala, Hírlap.eu, MTI

Last modified on Monday, 17 November 2014 15:22

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Föld út
Épül a lakótelep
Részből egész
Minden a helyére kerül
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Régi kép
Még nincs kész
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia