Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ovisuli a Kőbányai Fekete István Általános Iskolában

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Fekete István Általános Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyermekeket! A 2015/16-os tanévben is három első osztály indítását tervezik:
- Úszó- és sportosztály: a gyerekek egészséges életmódjának kialakítása érdekében úszóosztályt indítanak, ahol heti négy alkalommal úsznak a tanulók. Az alapozó úszásoktatást kiegészíti az atlétika és a labdajátékok komplex oktatása.
- Normál tantervű osztály: ebben az osztályban a magyar nyelv és irodalom tanításában előtérbe kerül a drámapedagógiai módszer alkalmazása.
- Logopédiai osztály: különleges figyelmet igénylő osztályokban 1995 óta sikeres speciális programmal, szakemberek segítségével fejlesztik az ide javasolt tanulókat.

A testnevelésórák keretében úszásoktatás, néptánc-, és népijáték- tanítás is várja a normál tantervű és a logopédiai osztályba járó tanulókat. Az első osztályokban a Meixner-módszert alkalmazzák, amely aprólékosan felépítve, a fokozatosság elvét betartva segíti a tanulókat az olvasás és az írás elsajátításában. Első évfolyamtól lehetőséget biztosítanak az angol vagy a német nyelv oktatására. Negyedik osztálytól választható idegen nyelv heti 3 vagy 4 órában az angol vagy a német. Ezen az évfolyamon már nívócsoportban tanítják a matematikát. Felső tagozaton a tehetséges tanulók részére emelt szintű matematikaoktatást biztosítanak, így folytatják az alsó tagozatban elkezdett tehetséggondozó munkát. A Kőbányai-Újhegyi lakótelepen található Mélytó (Guttmann-tó) környezet- és természetvédelmi szempontból kiemelt adottságainak köszönhetően természetismereti és környezetismereti foglalkozásokon vehetnek részt a tanulók. Az iskola udvarán gyümölcsöskert és veteményeskert szolgálja a környezetismeret oktatását. Az iskola tagja a Fekete István nevét viselő iskolák országos szervezetének. Rendszeresen részt vesznek a „Kele napja” elnevezésű környezet-, természetismereti és irodalmi rendezvényeken.

A tanítási időn kívül változatos szabadidős tevékenységek várják a gyerekeket. A kínálatból:
- bábszakkör, táblajáték szakkör
- drámapedagógiai foglalkozások, drámaszakkör
- kézműves foglalkozások
- játékos sportfoglalkozások, tömegsport
- tehetséggondozó foglalkozások
- Harmat Diáksport Egyesület (röplabda, atlétika és természetjárás sportcsoportok)
- Bozsik-program keretében focifoglalkozások
- tehetséggondozás a sakk megismertetésével és gyakorlásával
- énekkar
- „Kis-kertész” szakkör

A Fekete István Általános Iskola a 2014/2015-ös tanév leendő első osztályos tanulóinak részére ovi sulit hirdet. Időpont:
- november 4. (kedd)
- november 7. (péntek) – uszodai foglalkozás!

A foglalkozások 16.30 órától 17.30 óráig tartanak. A foglalkozásra színes ceruzát és gyűjtőmappát, míg az uszodai foglalkozásra úszófelszerelést hozzanak magukkal a gyerekek! További Ovi suli foglalkozások pontos időpontjait az óvodákban kihelyezett plakátokon, az iskola hirdetőtábláján és az iskola honlapján is közzé teszik.

További információ:
- Az iskola honlapja: www.fekete-bp10-sulinet.hu
- Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- Személyesen az iskolában (Harmat út 196-198.) vagy a +36-1-260-6001-es telefonszámon Gera Zoltán igazgatótól, illetve Szilágyiné Kertész Henriette igazgatóhelyettestől.

Forrás: Fekete Általános Iskola

Last modified on Tuesday, 13 January 2015 14:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Még nincs kész
Részből egész
Épül a Mély tó
Áll a szobor
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia