Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kilakoltatás Kőbányán - Tóth Balázs szerint rendszerszintű változtatásokra van szükség

Rate this item
(2 votes)

Ez év augusztusában még sikerült meggátolniuk az otthonvédőknek a kilakoltatást a Tóvirág utca 14. szám alatt lévő társasház egyik lakásából, szeptember 24-én azonban már hiába tiltakoztak az Otthonvédelmi Tanács és a Kőbányai Élő Közösség aktivistái: utcára került a pénzügyi örvénybe került kétgyermekes család. Az indulatoktól sem mentes eseményen ott volt Tóth Balázs, az LMP kerületi polgármesterjelöltje is, aki elmondta, hogy a szülők két lánya a Fekete István Általános Iskolában tanul. Tragikusnak tartja, hogy mire vége a tanításnak, már nem lesz hova hazajönniük a gyerekeknek. 

 

Tiltakozók és a Tóvirág utcai ház

Tóth Balázs szerint rendszerszintű változásra van szükség ahhoz, hogy ne lehessen senkit ilyen lehetetlen helyzetbe hozni. Álláspontja szerint az államnak fel kell vállalnia azt, hogy megtanítja az embereket gazdálkodni, mert jelenleg nagyon sokan kiszolgáltatottak és elvesznek a pénzügyek útvesztőiben. Mindenkit meg kell tanítani arra, hogy hogyan kerülhetőek el a pénzügyi csapdahelyzetek. Szükségesnek tartaná egy szociális munkásokból álló hálózat kiépítését, amely pénzügyi tanácsokkal látja el a családokat, valamint szerepet tud vállalni a pénzügyileg ellehetetlenült emberek helyzetének rendezésében. Mindemellett persze oda kell figyelni a hitelezőkre és tevékenységükre is - tette hozzá. Törvényben garantálná azt például, hogy a hitel összege ne növekedhessen az azt biztosító ingatlan értéke fölé.

 

Tóth Balázs polgármesterjelölt és az otthonvédők felmatricázott autója

 

Néhány, az autón olvasható üzenetek közül

A kilakoltatott család ismerősöknél húzta meg magát, helyzetük még nem rendeződött. Számíthatnak továbbra is az otthonvédők támogatására, akik nem adták fel a küzdelmet, és újabb fórumokat keresnek a végrehajtás megtámadására.

Last modified on Thursday, 25 September 2014 13:24

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Dolgos kezek
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Régi kép
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén
Az iskola
A Mély tó
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia