Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Történelmünk központi titkai - Grandpierre Attila előadása Kőbányán augusztus 28-án

Rate this item
(0 votes)

Történelmünk központi titkai címmel Dr. Grandpierre Attila csillagász-zenész-író-polihisztor előadása tart előadást augusztus 28-án, 18:00 órától a Széchenyi István Általános Iskolában. Az előadásban megtudhatjuk, hogy milyen volt a szabad Magyarország, mikor állt be a fordulat, és milyennek kell lennie a jövő Magyarországának, valamint mit üzen a történelem számunkra. Az előadó elmondja, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a magyarságot tartósan emelkedő pályára állítsuk. Az előadáson Grandpierre K. Endre és Atilla művei KEDVEZMÉNYES áron megszerezhetőek.

További információ EZEN a linken.

"Ismerjük-e a magyar történelmet? A köztudatban élő kép szerint igen, hiszen a hivatalos történetírás és az iskolában tanultak összhangban állnak. A közkeletű kép szerint a magyar történelem Szent Istvánnal kezdődött. Márpedig a valóságban történelmünk legmeghatározóbb, életfontosságú kérdései Szent István előtt dőltek el. Szent Istvánig Magyarország sok évezredes múltra visszatekinthető világhatalom volt; azóta Magyarország súlya lassan, de következetesen csökken, nemcsak terjedelmében, de magyarságában is. Ez a kulcsfontosságú könyv, amely 1996-ban tíz füzetben látott napvilágot, és amely most először kerül könyvalakban az olvasóközönség elé, alaposan kiegészítve és javítva, az első, amelyik átfogó képet ad a magyar történelem olyan központi kérdéseiről, amelyek felvetése is a közelmúltig tabunak számított. Ez a könyv minden magyar nyelven megjelent mű között a legfőbb szellemi erőforrás a magyarság teljes szellemi épségének visszaszerzéséhez. Ha a magyarság legjobb része megtanul küzdeni a magyar történelem feletti önrendelkezés visszaszerzéséért, ez a könyv lesz jövőnk legfontosabb alapműve, a magyarság legnagyobb szellemi kincse.

Történelmünk legdöntőbb eseményei nemcsak hogy nem tisztázottak, de még csak nem is ismertek, még csak fel sem merült, hogy ezek az események megtörténtek. Pedig ezek Magyarország valódi történelmének legmeghatározóbb eseményei, ezek fényében válik érthetővé, mi történt és mi történik Magyarországgal. Arra is fény derül e titkok napvilágra kerülése nyomán, mire van szükség Magyarország és az emberiség történelmének felemelő irányba fordulásához, mégpedig részletekbe menő pontossággal. S mindez kétségbevonhatatlanul, s utólag már nyilvánvalóan tárul elénk Grandpierre K. Endre életművének e kiemelkedő alkotásából. Velünk s bennünk élnek történelmünk titkai, s megoldásuk a mi sorsunk számára is felemelő távlatokat nyit!"

Helyszín: Széchenyi István Általános Iskola,1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. (Megközelíthető: 85-ös autóbusszal, a Bányató utcai megállónál kell leszállni.)

Szervező és forrás: www.elokozossegek.hu

Last modified on Thursday, 28 August 2014 16:42

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Régi kép
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Látkép
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia