Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Élő Norbert a baloldali összefogás pártjainak polgármester-jelöltje

Rate this item
(3 votes)

Sikerült tető alá hozni a fővárosi választási megállapodást a baloldali összefogás pártjainak. A kerületi polgármester-jelöltek személye mellett meg tudtak állapodni abban is, hogy Falus Ferenc volt országos tisztifőorvost indítanák főpolgármester-jelöltként Tarlós Istvánnal szemben.

A Hvg.hu értesülései szerint az MSZP, a DK és az Együtt-PM úgy osztotta fel egymást közt a jelölés jogát a nyerhetőnek tartott kerületekben, hogy azokban nem indítanak egymás ellen polgármester-jelölteket.

Az ellenzék Kőbányát is nyerhető kerületnek tartja, így itt is egyetlen polgármester-jelölt, méghozzá a DK önkormányzati képviselője, Élő Norbert képviseli majd az összefogás pártjait. A döntés értelmében Somlyódy Csaba annak ellenére sem lesz az MSZP polgármester-jelöltje, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdte kampányát.

Élő Norbert, a kép forrása: Élő Norbert Facebook oldala

Élő Norbert nem először méretteti meg magát Kőbányán, 2010-ben az MSZP színeiben indult polgármester-jelöltként, de alulmaradt Kovács Róbert jelenlegi polgármesterrel szemben. Mivel a Fidesz újra Kovács Róberttel vág neki az októberi helyhatósági választásnak, így ők most újra megmérkőzhetnek egymással. A versengésben kihívójuk lesz az LMP kerületi vezetője, Tóth Balázs önkormányzati képviselő, valamint várhatóan a Jobbik sem mond le a kerületben a polgármester-jelölt állításról. Információnk szerint számítani lehet még a Munkáspárt, a Szocdemek és az MSZDP jelöltjeinek bejelentésére is.

Forrás: Hvg.hu, Kőbánya.info, Élő Norbert Facebook oldala, Somlyody.hu

Last modified on Thursday, 14 August 2014 11:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Dolgozik a daru
Már állnak a házak
A Mély tó
Régi újhegyi kép
Még nincs kész
Zajlik a munka
Részből egész
Föld út
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia