Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Osztolykán Ágnes lesz az LMP főpolgármester-jelöltje?

Rate this item
(1 Vote)

A sajtóban megjelent hírek szerint elképzelhető, hogy a Lehet Más a Politika (LMP) a korábbi országgyűlési képviselőjét, a kőbányai Osztolykán Ágnest indítja főpolgármester-jelöltként az októberi helyhatósági választáson. A hírről Osztolykán Ágnes szűkszavú nyilatkozatában az Origónak azt mondta, hogy a jelölése „fricska lenne az egész politikai elitnek”. Az online lap megjegyzi, hogy - bár Osztolykán Ágnes szakpolitikusként a parlamentben bizonyított - nincs városvezetői tapasztalata, és a választásokig hátralevő idő nem teszi lehetővé olyan karakter felépítését, aki eséllyel hívhatná ki Tarlóst. 

Osztolykán Ágnes ez év január végén még parlamenti képviselőként jelentette be, hogy nem indul az áprilisi országgyűlési választásokon. Azzal indokolja döntését, hogy „új utakra szeretne lépni”. 

Osztolykán Ágnes 1974-ben született Csengerben. Diplomáját 1998-ban szerezte a Miskolci Egyetem politológia szakán, ezután a romák társadalmi integrációjának előmozdításában és számos más civil kezdeményezésben vett részt, emellett dolgozott a közigazgatásban is. Az LMP fővárosi listájáról került a Parlamentbe 2010-ben, a párt frakciójának tagjaként tevékenykedett. A magyarországi romák integrációja érdekében kifejtett tevékenységéért 2011-ben az amerikai „Bátor nők” díja elismerésben részesült. Az elismerést Michelle Obama asszony jelenlétében Washingtonban adta át Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. Hillary Clinton méltatta a roma kisebbséghez tartozó politikus rasszizmus és diszkrimináció ellenes tevékenységét.

Osztolykán Ágnes a kőbányai polgármesteri hivatal előtt, mellette Tóth Balázs önkormányzati képviselő

Forrás: Origo.hu, Kőbánya.info

Last modified on Tuesday, 15 July 2014 09:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Zajlik az éptkezés
A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Az iskola
Épül a lego-ház
Részből egész
Elkészült a lakótelep
Még nincs kész
Látkép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia