Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Dr. György István, Fidesz-KDNP

Rate this item
(2 votes)

Ezer szállal kötődöm Kőbányához, az itt élő emberekhez. Itt születtem, idekötnek az emlékeim, a családom, ide kötnek a barátaim és az álmaim, és ideköt a munkám is. A főiskolai éveket követően hat évet tanítottam mai Szent László Általános Iskolában, itt lettem 1989-ben igazgatóhelyettes. Az 1990-es önkormányzati választásokon Kőbánya polgármesterévé választottak, ezt követően 2002-ig 12 éven át polgármesterként szolgálhattam Kőbánya polgárait. Az első ciklusban még függetlenként, 1994-től pedig a FIDESZ, az MDF, a KDNP és az SZDSZ közös jelöltjeként választottak újra. 1998-ban a FIDESZ, MKDSZ, MDF, MDNP, FKGP közös polgármester-jelöltjeként harmadszor is elnyertem a kőbányaiak bizalmát. A tizenkét év során a helyi politizálásban nagy tapasztalatot szereztem, nagyon sok emberrel, és a legkülönbözőbb természetű problémákkal találkoztam. Polgármesterségem után, 2002 novemberétől egy évig Zuglóban dolgoztam Rátonyi Gábor polgármester önkormányzati tanácsadójaként, 2003 szeptembere óta a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Önkormányzati Tagozata Fővárosi Területi Tanácsának elnöki teendőit látom el. A helyi önkormányzati munkát nagyon megszerettem, a közügyek intézése, a közszolgáltatások szervezése, a közhatalmi testület munkájában való részvétel, a képviselő-testület irányítása terén az elmúlt évtizedekben nagyon sok tapasztalatot szereztem. 2010 óta Kőbánya országgyűlési képviselőjeként dolgozom és főpolgármester-helyettesként is sokat tettem e városrészért; több mint 12,5 milliárd forintnyi fejlesztés indult útjára az elmúlt 4 évben.

2002 és 2006 között a Fővárosi Önkormányzat városüzemeltetési Bizottságának külsős tagja voltam. A 2006-os önkormányzati választásokon a FIDESZ listájáról fővárosi képviselő lettem, abban az önkormányzati ciklusban  a FIDESZ frakció helyettes vezetőjeként dolgoztam, valamint a Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöki teendőit is elláttam. 2008 és 2010 között Tarlós István frakcióvetető kérésére Budapest városüzemeltetési programját kidolgozó munkacsoport vezetője lettem. A 2010-es helyhatósági választást követően Tarlós István főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés 2010. október 27-én megválasztott városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesnek.

2010. április 25-én Budapest 14. sz. egyéni országgyűlési választókerületében a kőbányai választópolgárok bizalmából országgyűlési képviselővé választottak. Az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja vagyok. A 2014-es országgyűlési választáson Kispest egy része és Kőbánya csaknem egésze egy választókerületet alkot: ez a 9. számú választókerület, amelyben a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeként indulok.

Forrás és további információ: Dr. György István a honlapja
F
acebook oldal: https://www.facebook.com/dr.gy.istvan

Last modified on Friday, 14 March 2014 10:22

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Építési terv
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia