Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Adományozás az idősek otthonában

Rate this item
(0 votes)

Új betegszobát rendezhettek be a kőbányai Szivárvány idősotthonban a dr. György István által pénteken átadott adományoknak köszönhetően. Kőbánya országgyűlési képviselője két korszerű ápolási ágyat és két speciális felfekvés megelőzésére szolgáló matracot adományozott az intézmény lakóinak, amelyeket a képviselő decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt adományokból vásárolt.

Átadta Szivárvány otthon lakóinak a frissen berendezett betegszobát dr. György István, Kőbánya országgyűlési képviselője, Budapest főpolgármester-helyettese, aki az új ápolási ágyakat, a speciális matracokat, valamint vércukorszint- és vérnyomásmérőket a december elején megtartott jótékonysági gitárkoncertjén összegyűlt csaknem 2,5 millió forintból vásárolta az időseknek. Mint ismeretes, karácsony előtt hőterápiás masszázsfotelt, háztartási kisgépeket és CD-s magnókat adományozott a koncert adományaiból a képviselő az otthonnak. A most átadott eszközökkel együtt csaknem hatszázezer forintnyi adományt hozott dr. György István a Szivárvány otthonba. A nemrég akadálymentesített betegszoba átadásakor az otthon vezetője és több lakó is külön megköszönte a képviselőnek azt az odafigyelést, amelyet a rászorulók és az idősek irányába tanúsít.

 

Az ápolási ágyak a fej- és lábrésznél is állítható magasságúak, a felfekvés megelőzésére szolgáló un. antidecubitus matracok pedig szabályozható keménységűek, így a rajtuk fekvő idősek testtömegéhez igazíthatók egyedileg.

A Szivárvány mellett öt másik kőbányai és két kispesti idősotthon és idősklub is kapott adományokat. A kispesti lakótelepen található idősotthonba a karácsonykor átadott masszázsfotelek mellé jövő héten belül megérkeznek az otthon kívánságlistáján szereplő tévénéző-fotelek is.

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Wednesday, 19 February 2014 12:42

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Épül a Mély tó
A Mély tó
Még nincs kész
Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia