Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Önkormányzati támogatással nyílik az első szociális mosoda Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat ismét valós segítséget nyújt a hajlékukat veszített emberek számára. A kerület az első települések között csatlakozott 2012-ben a LÉLEK-programhoz, melyet azóta is eredményesen működtet. Idén januárban pedig arról döntött a képviselő-testület, hogy közel kettő millió forintos támogatásával hozzájárul az első kőbányai szociális mosoda megnyitásához. 

A Magyar Vöröskereszt által működtetett Bihari úti nappali melegedő szociális szakemberei folyamatosan szembesülnek a szolgáltatást igénybe vevő hajléktalan személyeket érintő higiénai problémákkal. A létesítményben jelenleg egyetlen kis teljesítményű mosógép és egy szárítógép üzemel csak, mely igen kevésnek bizonyul. Az ügyfeleknek átlagosan két hetet kell várniuk előjegyzéssel ruhájuk tisztításának lehetőségére és a zuhanyzók is „csúcsra járatottak”, különösen a téli időszakban.

A kép illusztráció, forrása: diakonia.ro

Kovács Róbert polgármester szívesen vette Weeber Tibor alpolgármester kollégája ötletét, aki egy ideje már közösen gondolkodott, illetve tárgyalt a Vöröskereszt munkatársaival arról, miként tudna az önkormányzat segíteni az egyre nagyobb gondot jelentő problémán. A megoldás meg is született, a kőbányai képviselő-testület januári ülésén döntött arról, hogy 1,8 millió forint támogatást nyújt a Magyar Vöröskereszt számára. Az önkormányzati  támogatásnak köszönhetően felújításra kerül a Magyar Vöröskereszt Bihari úti telephelyén lévő, jelenleg használaton kívüli konténer, melyben egy fürdőhelyiséggel ellátott szociális mosoda kerül kialakításra. A konténerben naponta körülbelül húsz program mosást és szárítást tudnak majd biztosítani a hajléktalan személyek számára, és a szervezethez érkező, egyébként nagy számú adományokból a rosszabb állapotú ruházatot is pótolni tudják.

Az együttműködő felek távlati terveket is megfogalmaztak, ezek között szerepel, hogy a szociális mosoda a kerületi lakosság felé is nyitna annak érdekében, hogy családsegítők közreműködésével csökkenthesse a családokra háruló közüzemi költségeket, illetve adott esetben a kézi mosásra fordított időt.

Kovács Róbert polgármester és Weeber Tibor alpolgármester mindig szívesen áll segítő kezdeményezések mellé – önkormányzati támogatással nyílik az első kőbányai szociális mosoda

Szerző és forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 03 February 2014 09:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Már állnak a házak
Áll a szobor
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Föld út
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia