Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Különleges karácsonyi jubileumi gálaműsor Kőbányán december 18-án

Rate this item
(2 votes)

A szeretet ünnepének közeledtével egy egészen egyedülálló iskola, különleges és nyilvános gálaműsorára látogathatunk el, amelynek a kőbányai KÖSZI ad otthont. Ez a minden évben megrendezett karácsonyi műsor az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke. A diákok különböző műsorszámokban való fellépése teszi az ünnepet színessé, izgalmassá. Hagyományosan a KÖSZI színháztermében varázsolnak igazi karácsonyi hangulatot, amin a szülők, ismerősök szép számmal vesznek részt, a pedagógusok pedig a rendezési feladatokat látják el. Az impozáns termet már előre, közösen feldíszítik, így a tanulók is könnyebben veszik fel ezt a vidám, összetartást és szeretetet sugalló hangulatot.

Ez eddig bármely iskola karácsonyi programja lehetne… Felmerül a kérdés, mégis mitől annyira különleges.

Az iskola alapítása óta 25 év telt el. Ez alatt az idő alatt az intézmény profiljává vált a befogadó és elfogadó tanítási légkörre való törekvés, a többnyire sajátos nevelési igényű – tanulási, magatartási problémás, autista, szorongó stb. – gyermekek magas szintű, integrált oktatása, nevelése. Igaz, hogy nem speciális iskola, de kis létszámú osztályokkal és saját „fejlesztő team”-mel rendelkezik: pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, zeneterapeuta, művészeti terapeuta, mozgásterapeuták. Ez egyedülálló segítséget jelent e különleges gyermekek iskolai nehézségéinek leküzdésében. A nehézségek mögött ugyanakkor megbújnak a tehetségek, kiemelkedő készségek, képességek, melyek kibontakoztatására különféle tehetséggondozó műhelyek állnak a tanulók rendelkezésére. Az ünnepi gála repertoárjában megtekinthetjük az iskola dráma szakkörös darabját, énekkarát és a diákok hangszeres előadását, táncát.

A karácsonyi, bensőséges ünnepi hangulatot egy nagyobb közösségben teremtik meg idén, a 25 éves évforduló alkalmából. A 2013-as esztendőben a KISZI – Szivárvány Tanoda Baptista Általános Iskolája karácsonyi műsorára december 18-án kerül sor, 14 órakor a KÖSZI színháztermében.

Mindenkit nagy szeretettel vár az intézmény tantestülete és a lelkes gyereksereg egyaránt. Ünnepeljünk együtt az elfogadás jegyében!

Juhászné Balázs Henriette

KISZI - Szivárvány - Közös Igazgatású Baptista Óvoda és Általános Iskola
Cím: Budapest, 1103. Kőér u. 7/b.
Tel./Fax: 262-2992
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Last modified on Wednesday, 18 December 2013 21:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Régi kép
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia