Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai 6:3 a Liget Grundon

Rate this item
(2 votes)

A legendás magyar-angol 6:3-as mérkőzés 60. évfordulója alkalmából egy egész nap a meccsről szól a Magyar Rádióban. A jövő hétfőn tartandó tematikus napot a kőbányai Liget Grundon jelentették be, amit Buzánszky Jenő javaslatára választottak a beharangozó sajtótájékoztató színhelyéül. Az egykori Aranycsapat labdarúgója azért a X. kerületet javasolta, mert úgy látja, "ma ott az igazi a sportélet".

 

György István (Fidesz), Kőbánya országgyűlési képviselője,  főpolgármester-helyettes arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a gyerekeknek a korábbi évtizedekben egyre szűkültek a lehetőségeik a sportolásra, ezért ezen változtatni kell. Hozzátette: erre nem csak az egészségnevelés miatt van szükség, hanem azért is, mert a nemzet kiemelkedő teljesítményre képes, ezt jelzi az is, hogy Magyarország olimpiai éremteljesítménye - az egyes országok lélekszámát tekintve - messze felülreprezentált. Szerinte a 6:3 ma is töltést ad a magyar labdarúgásnak, de szavai szerint nem szabad csak a múltból élni, ezért fontos feladat az új generációk képzése.

 

Kovács Róbert, a X. kerület polgármestere arról beszélt, Kőbánya méltó hely a 6:3-as mérkőzésre való emlékezésnek. Elmondta, az elmúlt években a kerületben több mint 12 ovi-focipályát adtak át, és ma már négy iskola udvarán van műfüves pálya, továbbá jégpályát avattak, most pedig kosárlabda csarnokot építenek.

 

Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió intendánsa elmondta, az angol-magyar mérkőzés pont abban az időben, negyed négy után nem sokkal kerül ismét adásba, és 1953 után most először ismétlik meg teljes egészében. Elmondta, színes kínálattal állítanak emléket a 60 évvel korábbi mérkőzésnek; a nap folyamán megszólaltatják majd mások mellett Grosics Gyulát, a legendás csapat kapusát és Buzánszky Jenő hátvédet, és a műsorban hallhatják majd Szepesi György rádiós sportkommentátor által Londonban készített interjúkat is.

 

A bejelentés idején iskolás csapatok mérkőzései, a "Kőbányai 6:3 Kupa" zajlott.

Forrás: MTI

Last modified on Thursday, 21 November 2013 21:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
Látkép
Árkok és házak
Épül a lakótelep
Áll a szobor
A Mély tó
Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia