Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai Komposztálási Program - jelentkezési határidő: október 30.

Rate this item
(1 Vote)

Budapest Fővárosi Közgyűlésének rendelete 2011. december 1-jétől betiltotta Budapest területén az avar és a kerti hulladékok elégetését. Az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának az ilyen jellegű hulladékot elsősorban helyben kell komposztálnia. Ehhez kíván a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak segítséget nyújtani azzal, hogy így idén is pályázatot hirdet komposztáló berendezések ingyenes használatba adására.


 Felhívás

Budapest Fővárosi Közgyűlésének a Budapest Főváros szmogriadó-tervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelete 2011. december 1-jétől betiltotta Budapest területén az avar és a kerti hulladékok elégetését. Az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának az ilyen jellegű hulladékot elsősorban helyben kell komposztálnia. Ehhez kíván a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak segítséget nyújtani azzal, hogy így idén is pályázatot hirdet komposztáló berendezések ingyenes használatba adására. Az eszközök átvételének feltétele öt évre szóló Használati megállapodás megkötése.

A 2013. évi Kőbányai Komposztálási Programban - az eszközök korlátozott számára tekintettel - a résztvevők kiválasztásánál elsődleges szempont a jelentkezés sorrendje. Lehetőség van ingatlanonként 600 literes komposztáló edény mellett 900 literes komposztháló igénylésére is. 

A komposztáló eszközökkel még nem rendelkező magánszemélyek a kitöltött „Jelentkezési adatlap” benyújtásával jelezhetik részvételi szándékukat a Programban. Az adatlap személyesen átvehető a Kőbányai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy a Városüzemeltetési Csoportnál, illetve letölthető a www.kobanya.hu honlapról.

A 2012. évben pályázók az új jelentkezőkkel együtt még idén megkapják az eszközöket.

Bővebb információt az érdeklődők a 4338-373 telefonszámon kaphatnak.
Jelentkezési határidő: 2013. október 30.
Jelentkezési lap ERRŐL a linkről tölthető le word. formátumban.

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete


 

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 22 October 2013 11:35

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Látkép
Zajlik a munka
Építik a tavat
Épül a Mély tó
Az iskola
Épül és szépül
A Mély tó
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia