Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Buzánszky Jenő avatta fel a kőbányai Liget Grundot

Rate this item
(1 Vote)

Szeptember 27-én ünnepélyes keretek között avatták fel Kőbánya első műfüves pályáját, a Liget Grundot, amely a Szent László Általános Iskola sportudvarán épült fel. Az ünnepélyes átadón Simicskó István sportért felelős államtitkár, Kovács Róbert polgármester, Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselő, Radványi Gábor alpolgármester, valamint Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. 

 

A megjelentek köszöntése, a mikrofonnál Radványi Gábor alpolgármester

- Ez a pályaátadás a gyerekekről szól, értük történik - fogalmazott beszédében Simicskó István. - A sportra áldozni nélkülözhetetlen, mert a sport egy varázseszköz, amely az egészséges életmódra, az egymásért való küzdelemre nevel, jellemformáló szerepe van, megtanít győzni és veszíteni. Óriási dolog, hogy egyre több pálya épül Magyarországon, nagyon sokat jelentenek ezek a játékterek. A Szent László Általános Iskola sportélete eddig is eredményes volt, ezzel a pályával pedig még sikeresebb lehet.

 

Simicskó István államtitkár és Kovács Róbert polgármester köszönti a megjelenteket

Az MLSZ pályaépítési programjának keretében megvalósult létesítmény méltó folytatása a kerületi önkormányzat által megkezdett fejlesztésnek, amely során az elmúlt időszakban 11 kőbányai óvodában épült ovi-foci pálya, létesült egy jégpálya, valamint megkezdődött annak a kosárlabdacsarnoknak a felépítése, amelyben helyet kap a regionális utánpótlás-nevelő akadémia. Minderről Kovács Róbert polgármester beszélt, aki személyes sporttal kapcsolatos élményeit is megosztotta a résztvevőkkel, valamint példaképként állította Buzánszky Jenőt - Jenő bácsit - a megjelent gyermekek elé. 

 

A szalag ünnepélyes átvágása, középen Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája

A Kőbányai Önkormányzat ez év tavaszán sikerrel pályázott az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Labdarúgó Pályaépítési Programján, melynek eredményeként új műfüves focipálya és sportudvar épült a Szent László Általános Iskolában Kőbányán, a Liget utca 13. szám alatt. A kerületi önkormányzat és az MLSZ beruházásában elkészült új létesítmény a “Liget Grund” nevet kapta. A pályaépítési munkálatok 25 millió forintba kerültek, a költségek 70 százalékát az MLSZ, 30 százalékát a Kőbányai Önkormányzat finanszírozta. A közös beruházás költségvetését a Kőbányai Önkormányzat további 23 millió forinttal egészítette ki, melyet az új pálya környezetének rendbetételére fordított.

 

A pálya használói

A Kőbányai Önkormányzatnak köszönhetően, az új műfüves pálya mellett egy új futópálya és kerítés épült, a szomszédos általános iskola tűzfala szigetelést és új vakolatot kapott, valamint a sportudvar teljes területét füvesítették és új cserjéket ültettek.

 

Futópálya, illetve Révész Máriusz ünnepi beszéde közben

A Liget Grund igazi színfoltja az Aranycsapatot megörökítő óriási falfestmény, mely az Aranycsapat idén 60 esztendős dicsőségének állít méltó emléket, a 6:3-ra megnyert, otthonukban addig veretlen angol csapattal játszott meccs felejthetetlen eredményének. Egy sportág sikerében fontos szerepet játszik, hogy a jövő generációja példákat, példaképeket lásson maga előtt. A múlt tisztelete mellett ez a szándék is hozzájárult az Aranycsapat megörökítéséhez.

 

Élményszámba menő falfestmény

Buzánszky Jenő a pályaavatón kiemelte: a fiatalok számára nemcsak a pályán elért sikerek elérésében van nagy jelentősége a sportolásnak, hanem az egészségük érdekében is fontos a rendszeres testmozgás. - A tehetséggel lehet élni és visszaélni is, én előbbire buzdítok mindenkit. Az élsportolóknak sok mindenről le kell mondaniuk a sikerek érdekében, de megéri meghozni ezeket az áldozatokat, ezt tapasztalatból mondhatom - intézte szavait a sikeres sportpályafutásért dolgozó fiatalokhoz az Aranycsapat legendája.

 

Buzánszky Jenő a mikrofonnál, a jobb oldali képen Kovács Róbert polgármester a kerület ajándékát adja át az Aranycsapat tagjának

A pályaavató ünnepség hivatalos része után a kőbányai gyerekek érdeklődéssel vették körül a magyar focilegendát, és a régi időket idéző módon kértek tőle autogramot. A fiatalok lelkesedését Révész Máriusz beszéde alapozta meg, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az Aranycsapat tagjai néhány évtizeddel ezelőtt olyan ismertségnek és elismertségnek örvendhettek, mint az aktuális világsztárok.

 

A legenda gyermekgyűrűben dedikál, a jobb oldali képen a grund avató tortája

Az ünnepélyes átadó utáni első mérkőzést a Ferencváros és a Honvéd öregfiúk csapata játszotta, a meccs kezdőrúgását természetesen Buzánszky Jenő végezte el. 

 

Ferencváros-Honvéd öregfiú mérkőzés pillanatai

A Liget Grundot délelőttönként a kőbányai Szent László Általános Iskola diákjai, délután az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő kőbányai egyesületek, esténként, 18 órától pályabérlők használhatják, kivilágítás mellett. A létesítmény természetesen hétvégi sportrendezvényeknek is otthona lesz. 

  

Szép lett

Forrás: Kőbányai Önkormányzat, MLSZ. MTI

Last modified on Wednesday, 02 October 2013 09:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Föld út
Még nincs kész
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia