Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elfogatóparancsot adtak ki egy korábbi kőbányai képviselőjelölt ellen

Rate this item
(3 votes)

Elfogatóparancsot adott ki a bíróság a rágalmazással vádolt korábbi kőbányai képviselőjelölt, Dr. Dániel Péter ügyvéd ellen, aki nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán. Az alaptörvény elleni akcióiról és a Horthy-szobor megrongálásáról ismertté vált jogász ellen azután indult büntetőeljárás, mert október 25-én a Facebookon gyalázta Wittner Máriát. Dániel Péter akkori állításait azonnal és tételesen cáfolta Eörsi László történész. Eörsi az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, hogy az a fénykép, amely alapján Dániel Péter a becsületsértő kifejezéseket tette, nem Wittner Máriát ábrázolja. Wittner azért sem szerepelhet a képen, mert a felvétel készítésének időpontjában éppen Kőbányán(!) volt tagja annak a csapatnak, amely sikerrel ostromolta meg a kerületi rendőrkapitányságot.

Az eset nyomán rágalmazás miatt magánvádas eljárás folyik a III. kerületi bíróságon. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti, ezért nem biztos, hogy megvárja a végét. Mivel a legutóbbi tárgyaláson idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene. 

Dániel Péter Kőbányán indult az MSZDP színeiben képviselőjelöltjeként a 2010-es országgyűlési választáson. Furcsa közéleti tevékenysége miatt pár hónappal később (2010. augusztusban) az MSZDP elhatárolódott tőle. A párt vezetése erre a lépésre Dániel Péter politikai szerepvállalása miatt szánta magát, mert azt méltatlannak találták egy 120 éves demokratikus párt hagyományaival.

Forrás: MTI, Kőbánya.info

Dr. Dániel Péter

Last modified on Tuesday, 01 October 2013 13:50

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Építik a tavat
Épül a lakótelep
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia