Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tóth Balázs: Újjáalakult az LMP frakció

Rate this item
(0 votes)

Tóth Balázs kőbányai önkormányzati képviselő a kerületi LMP Facebook oldalán írt arról, hogy az országgyűlésben újjáalakult az LMP frakciója. Az eseményről belinkelte az Mno.hu hírportál beszámolóját, amely ezen a linken nyitható meg. Olvassák el Tóth Balázs tájékoztatóját:

Előzmények: 

Februárban az LMP-ből kilépet politikusaink egy része, hogy a Bajnai Gordon féle formációhoz csatlakozzon. A kilépés főleg az "elitünket" érintette, parlamenti, fővárosi és önkormányzati képviselőket. Ennek hatására megszűnt a frakciónk, eltűnt a fővárosi frakciónk és sok helyen sajnos önkormányzati képviseletünk is. A párt csaknem teljesen megsemmisült. A maradók azonban összeszedték magukat és elkezdték feltölteni a kilépők nyomán támadt űrt, amiben sokat segítettek az új szimpatizánsok, akik a kilépés után érkeztek.

Idő közben a Gyurcsány Ferenc vezette DK beadott egy indítványt az Alkotmánybírósághoz, hogy frakciót alakíthassanak. Ezt az AB elutasította, mivel állásfoglalása szerint csak olyan pártok alakíthatnak frakciót, amik megmérettették magukat az előző választáson.

Erre harapott rá Schiffer András és az állásfoglalásra hivatkozva követelte vissza a frakcióalakítási jogunkat. A Parlament az állásfoglalás nyomán kénytelen volt engedni és lejjebb vitték a létszámot, amivel frakciót lehet alakítani, hogy az alkotmányban foglaltak érvényesülhessenek.

Azonnal szájra kaptak a vádak, hogy a frakcióalakítást a Fidesznek köszönhetjük. A vádak szerintem teljesen abszurdak. Hiszen azzal, hogy kimaradtunk a "baloldali" összefogásból és egyértelműen középre pozicionáltuk magunkat, a baloldal középre tartó megmaradt szavazóbázisunk mellett megnyílt az út a Fideszről leszakadó középre tartó jobboldalinak számító szavazók befogadására is. Hogy ez miért lenne a Fidesz érdeke, azt fel nem foghatom.

A lényeg, hogy ismét van frakciónk, ami anyagilag és ami még fontosabb megszólalások terén is kedvezőbb helyzetbe hoz minket. (És valamennyire az igazságérzetünket is helyre teszi, hogy azokban a nehéz időkben is ki kell állnunk elveink mellett, amikor csaknem kicsinálnak minket!)

Tóth Balázs
önkormányzati képviselő
Kőbánya

Last modified on Monday, 02 September 2013 12:13

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Épül a lego-ház
Dolgozik a daru
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Régi kép
Föld út
Már állnak a házak
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia