Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Beruházás-dömping Kőbányán

Rate this item
(3 votes)

Az elmúlt hónapban soha nem látott mennyiségű fejlesztés valósult meg kerületünkben, néhány napon belül adta át megvalósult kőbányai beruházását a Bosch, Egis és a Continental. Július 31-én Kőbányán kötött stratégiai megállapodást a magyar kormány és a magyarországi Bosch-csoport a nemzetközi cég Gyömrői úti központja első épületének átadási ünnepségén. A dokumentumot a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a Bosch 10 magyarországi leányvállalatának képviseletében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch-csoport vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. Az ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a kormány számára a legfontosabb cél a foglalkoztatás, a beruházások növelése, a magyar gazdaság versenyképességének javítása, és a Bosch csoport hosszú távú tervei mindhárom területen hozzájárulnak Magyarország megújításához. Uwe Raschke, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsi tagja hangsúlyozta, hogy a nemzetközi cégcsoport termelő és fejlesztő tevékenységében stratégiai jelentőséget tulajdonítanak magyarországi jelenlétüknek. A magyarországi Bosch-csoport új kőbányai központja 30 milliárd forintért 2015-re készül el. Az alapkövet 2011 októberében tették le, az első épület átadásával a 11 000 négyzetméteres épületkomplexumba 350 fejlesztő, kereskedelmi és adminisztrációs területen dolgozó munkatárs költözött. A második ütem alapkövét idén áprilisban tették le. Az eseményről EZEN a linken olvashat bővebben!

A Continental Automotive Hungary Kft. sajtótájékoztató keretében jelentette be terjeszkedését és bővülését. A vállalat kőbányai gyára több, mint 177,8 millió forintos támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációja” című pályázaton. Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében kapott összeget a cég telephelyfejlesztésre költötte, melyet kis- és kompakt szervo vezérlő termékek kialakítására biztosít. Kizárólag itt, a kőbányai részlegben fognak Electronic Brake System-et (EBS) és Steering-et (szervo) gyártani. Előbbi egy új konstrukció, melynek előnye, hogy sokkal biztonságosabban fékezzen le az autó, akár a jégen is. Utóbbit a kormányba építve a sofőrt segíti a parkolásban illetve figyelmezteti a sávelhagyásra. Luc Quisthoudt, a Continental ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházás akár 80 százalékos magyar beszállítói hányaddal is megvalósulhat. Az idén átadott új Napmátka utcai részlegben 42 új logisztikai munkahely jött létre. A beszámoló EZEN a linken folytatódik!

Várhatóan októberben fejeződik be az Egis Gyógyszergyár hatóanyag-technológiai kutatást és kísérleti fejlesztést erősítő beruházása a vállalat kőbányai központjában. A 4,6 milliárd forintos projektet az Európai Unió és a magyar állam 1,15 milliárd forinttal támogatja. A projektet bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a beruházással tíz új kutatói munkahely létesül az Egisnél, ahol a kutatásban foglalkoztatottak létszáma meghaladja az 500-at. A fejlesztéssel a gyógyszergyár képessé válik a legkorszerűbb, már kis mennyiségben is jelentős biológiai hatást kiváltó, úgynevezett nagy potenciálú hatóanyagok előállítására is, amellyel növekszik versenyképessége. A fejlesztés infrastruktúráját két régi épület átalakításával és modernizálásával, valamint egy új épületszárny kialakításával hozza létre az Egis. Az egyik épület az idén 100 éves Egis jogelődjének, az 1913-ban alapított Wander Gyógyszergyárnak az első épülete, amelyet az eredeti forma megtartásával alakítottak át. Az új hatóanyag-technológiai kutató- és fejlesztőközpontban a legkorszerűbb műszerekkel, eszközökkel ellátott műveleti, technológiai, analitikai fejlesztő és reakcióbiztonsági vizsgálatok elvégzésére alkalmas egységek kapnak helyet. Az üzem feladata a kifejlesztett hatóanyag méretnövelése a labormérettől a gyártási mennyiségig. Az EGIS fejlesztéséről EZEN a linken talál további információt!

Forrás: MTI, Taár László

Last modified on Friday, 09 August 2013 15:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Föld út
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia