Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tájékoztatás a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat módosításáról

Rate this item
(0 votes)

Tájékoztatás a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatának módosításáról

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megindítja a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 37. §-ában foglaltak szerinti egyeztetési eljárását a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatának módosítására vonatkozóan.

A készülő tervekről szóló előzetes tájékoztatás módját és a véleménynyilvánítás lehetőségét Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő eljárásaiban a partnerségi egyeztetés szabályait a 326/2013. (VI: 27.) KÖKT határozattal állapította meg. A határozat megtekinthető a www.kobanya.hu portálon a Városháza/Képviselő-testület menüpont alatt, a 2013. június 27-i ülés Jegyzőkönyvében.

Az alábbi területekre készülő tervekkel kapcsolatosan javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani 2013. augusztus 16-ig lehet levélben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal címére (1102 Bp. Szent László tér 29.), illetve e-mailen ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 22/2013. (V. 22.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: KVSZ). A KVSZ a kerület teljes közigazgatási területére vonatkozó, egységes elvekre épülő, ütemezetten, területrészenként kiegészülő településrendezési terv.

Tájékoztatom, hogy jelenleg a következő  területegységekre folyik terveztetés:

Akna utca – Gránátos utca – Tárna utca – Jászberényi út – Kozma utca – Újhegyi út – Maglódi út által határolt területegységre vonatkozóan, mintegy 180 ha területen

A helyi építési szabályzat és szabályozási terv készítésének célja a munkahelyi területeken folytatható funkciók, tevékenységek felülvizsgálata, a tulajdoni viszonyok és a területi adottságok, korlátok figyelembevételével a telekállapotok rendezése, az önkormányzati tulajdonú területek hasznosítási javaslata, egységes szabályozása, valamint a hulladékgazdálkodás tevékenységének szabályozása a környezetterhelés csökkentése céljával. Lényeges elem a belső feltáró utak kialakításának, lehetőség szerint közterületi kiszabályozásának javaslata, valamint a teherforgalmi kapcsolatok forgalomszabályozása.A tervezési terület része az E-TG (turisztikai erdő) keretövezetbe sorolt, hulladékkal feltöltött, rekultivált bányaterület, vizsgálandó a területen folytatható tevékenységek köre, a távlati hasznosítás lehetősége.

Kerepesi út – Pilisi utca – 40907/7 telek ÉK-i határa – Rákos patak vonala – Erdőterület Ny-i határa – Pesti határút – Sárga rózsa utca által határolt területegységre vonatkozóan, mintegy 115 ha területen

A helyi építési szabályzat és szabályozási terv készítésének célja a meglévő, nagyrészt beépült L4-es kertvárosi lakóterület szabályozása, valamint a beépítetlen L4-es kertvárosi lakóterület fejlesztési lehetőségeinek optimalizálása és ütemezésének kidolgozása, a terület alapintézményi ellátásának javaslata, a tervezett kiszolgáló utak és közművek megvalósítási javaslatának kidolgozása. Vizsgálandó a Rákos-patak és partja érintett szakasza revitalizációja, a csatlakozó területeken rekreációs funkciók lehetőségének és kerékpárút létesítésének javaslatával.

Kőbányai út – Szállás köz – Horog utca (38365/2) hrszámú szakasza – Teherkocsi utca – 38303/37 hrszámú telek – Kőér utca – Barabás utca – (38403/6) közterület – (38403/7) közterület – Bihari utca – Jegenye utca – Monori utca által határolt területegységre vonatkozóan, mintegy 60 ha területen

A helyi építési szabályzat és szabályozási terv készítésének célja a területen folytatható funkciók, tevékenységek felülvizsgálata, a tulajdoni viszonyok és a területi adottságok, korlátok figyelembevételével a telekállapotok rendezése. A területen folytatható tevékenységek körének és a távlati hasznosítás lehetőségének felülvizsgálata, a monofunkciós jelleg elkerülésével. A hulladékgazdálkodás tevékenységének szabályozása a környezetterhelés csökkentése céljával. A munkahelyi területeken zárványként beékelődő lakófunkciójú területek távlati más célú hasznosítási javaslatának kidolgozása. Javaslat készítése a korábban készült tanulmányok figyelembevételével és a területek távlati felhasználásával összhangban a forgalomszabályozás rendszerének kidolgozására, belső feltáró utak kialakítására, lehetőség szerint közterületi kiszabályozására, valamint a teherforgalmi kapcsolatok forgalomszabályozására. Zöldfelületek arányának javítása, növelése, legalább az előírásoknak való megfeleltetése.

Kőbányai Polgármesteri Hivatal Főépítészi Csoport

Last modified on Thursday, 01 August 2013 15:35

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
Folyik az építkezés
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka
Árkok és házak
Dolgos kezek
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia