Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Követi a kőbányai példát a főváros

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Képviselő-testület 2011. május 19-ei ülésén határozott úgy, hogy az Önkormányzat rendezvényein kizárólag élő zenei produkciókat finanszírozhat. A Fővárosi Közgyűlés a héten döntött arról, hogy - követi kerületünk példáját, és - saját szervezésű és általa finanszírozott rendezvényein a jövőben csak olyan koncerteket támogat anyagilag, amelyben a közreműködő zenészek és énekesek élő produkcióval lépnek fel. Ez fontos lépés lehet az utóbbi években országszerte sajnálatos módon terjedő gyakorlat megállítására, amikor rendezvények és műsorok alkalmával művészek teljes vagy fél play back technikával lépnek fel - fogalmazott korábban a kezdeményező Póka Egon zenész, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által alapított és fenntartott Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskola igazgatója. A Fővárosi Közgyűlésben a képviselők egyhangú szavazással fogadták el a határozatot.

Póka Egon, fotó: MTI

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a fővárosi döntés előterjesztésében hangsúlyozta, hogy a határozat ösztönzi az élő zene használatát, védi a muzsikusok és énekesek érdekeit. Szerinte a döntés kedvező hatással lehet azon rendezvények szervezőire, akik eddig anyagi vagy egyéb megfontolásból nem fordítottak figyelmet arra, hogy élő zene alkalmazásával tegyék színvonalasabbá a meghirdetett programot. 

A szabályozás nem terjed ki az előadóművészeti önálló produktumokat bemutató szervezetekre (például a színházakra), az ezeket meghívó seregszemlékre (Budapesti Tavaszi Fesztivál), azaz az előadóművészeti törvény hatálya alá tartozó szervezetekre.

Budapest Főváros Önkormányzata saját szervezésű rendezvényei elsősorban a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó programok, megemlékezések (március 15., augusztus 20., október 23.) és a főváros ünnepségei (június 19., a Szabadság Napja; november 17., a Főváros Napja).

Forrás: MTI, Heti Válasz, Kőbánya.info

Last modified on Thursday, 30 May 2013 14:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia