Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A mindennapok biztonsága

Rate this item
(0 votes)

Közeledik az országgyűlési választás, a politikai elemzők szerint kormányváltó hangulat uralkodik az országban. Hosszú távon tervezni képes, a közpénzekkel felelősen bánó kormányra van szükség, amely megteremti a fejlődéshez szükséges feltételeket. A gazdaság élénkítése, a munkahelyek teremtése, az adócsökkentés, a működőképes egészségügy feltételeinek, a nyugdíjasok létbiztonságának megteremtése, valamint a korrupció visszaszorítása nem tűr halasztást. Mindezek elengedhetetlen feltételei annak, hogy oly sok elvesztegetett év után ismét a fejlődés útjára lépjünk.

 

 

Biztonság – ez az, amire mindannyian vágyunk.

Elsősorban létbiztonságra; kiszámítható, biztos jövőképre, amelyben nyugodt szívvel lehet tervezni. Olyan életre, amelyben a munkahely elvesztése vagy a munkanélküliség terhe nem lebeg Damoklész kardjaként a fejünk felett. A munka becsületének visszaállítására is szükségünk van, arra, hogy büszkeség, és ne kínzó teher legyen dolgozni, a keresetünkből adót fizetni. Olyan világra vágyunk, amelyben a nyugdíjak megtartják értéküket, és szép korú társaink méltó módon tölthetik idős éveiket, a családtámogatási rendszernek köszönhetően pedig a gyermekvállalás nem állít válaszút elé senkit.

Másodsorban mindannyian megfelelő közbiztonságra vágyunk; arra, hogy ne kelljen félelemben élnünk. Ne kelljen féltenünk egyedül élő, idős édesanyánkat, édesapánkat attól, hogy jóhiszeműségét kihasználva kicsalják tőle megtakarított pénzét. Szülőként pedig azt szeretnénk, ha nem kellene rettegnünk attól, hogy fiainkat kirabolják, lányainkat pedig megtámadják sötétedés után. És mindannyian örülnénk, ha értékeinket, verítékes munkával megszerzett lakásunkat, autónkat nem éreznénk veszélyben csak azért, mert egyesek úgy érzik: ami a mienk, az az övék.

Országosan háromezerrel, Kőbányán pedig harmincöttel kevesebb a rendőr, mint amennyire szükség lenne, illetve amennyit a törvény előír. És egyre többen vannak azok, akik a becsületes munka helyett a bűnelkövetést választják.

A rendőrséget újra kellő tekintélyű, az emberek életét, értékeit megvédeni képes szervezetté kell emelnünk, hiszen csak így állíthatjuk helyre a közbiztonságot. Munkájukat megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsüléssel, valamint térfigyelő kamerák telepítésével kell segítenünk. A Fidesz „három csapás” elnevezésű, a visszaeső bűnözőkkel szembeni szigorúbb fellépést szorgalmazó törvényjavaslatát a szocialisták leszavazták. Ebben azt javasoltuk, hogy aki többször elkövetett már személy elleni bűncselekményt, harmadik alkalommal a büntetési tétel maximumának a kétszeresét kapja, ha pedig ez a tétel meghaladja a húsz évet, akkor ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztést kelljen kiszabni rá. Mindezt megvalósítjuk, ha áprilisban a szavazók bizalmából Fidesz-kormány alakul.

Kerületi lakosként, édesapaként, fővárosi képviselőként is biztonságos Kőbányát szeretnék. Olyan helyet, ahol idősek, fiatalok egyaránt biztonságban érezhetik magukat, és mindenki bátran, félelem nélkül közlekedhet bármikor az utcán. Olyan helyet látnék szívesen, ahol nyugodtan alhatunk, mert értékeink is biztonságban vannak, hiszen a rendőrök és a jog erősebb, mint a bűnelkövetők. Ez az egyik célom, amelyért - ha megtisztelnek szavazatukkal -, országgyűlési képviselőként tenni fogok.

A cikk szerzője Dr. György István, Kőbánya országgyűlési képviselőjelöltje

 

Last modified on Wednesday, 14 April 2010 00:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Zajlik a munka
Régi újhegyi kép
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Régi kép
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia