Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pályázati kiírás kőbányai székhelyű civil szervezetek részére

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet a kőbányai székhelyű civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint nem kőbányai székhelyű, de Kőbányán tagszervezettel rendelkező szervezetek, kőbányai intézményi háttérrel rendelkező jogi személyiség nélküli szerveződések részére a 2013. évi konkrét programok és működési célok támogatására.

Pályázat célja: A kőbányai székhelyű civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint nem kőbányai székhelyű, de Kőbányán tagszervezettel rendelkező szervezetek, kőbányai intézményi háttérrel rendelkező jogi személyiség nélküli szerveződések támogatása a kerület értékeinek megőrzése, az épített és természeti környezet védelme érdekében, valamint a kőbányai lakosság gyermek, ifjúsági, felnőtt és nyugdíjas korosztálya részére hitéleti, kulturális, hagyományőrző, művészeti, oktatási, ismeretterjesztő, közösségépítő tevékenység végzése érdekében, konkrét programokra, valamint működési célú költségekre.

Pályázaton nem vehetnek részt:
- Sport és polgárőr egyesületek, valamint intézmények és azok alapítványai.
- Jogi személyiségű  és jogi személyiség nélküli nonprofit gazdasági társaságok.
- Munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek.
- Azok a szervezetek, amelyek az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 5/2013. (II. 21.) önkormányzati rendelet 8. melléklete 16-17. és 25.-32. sora, alapján részesülnek működési célú támogatásban.

Pályázati folyamat időrendje:

Beadási határidő: 2013. május 21. (kedd) 15.00 óra. A pályázatokat a Képviselő-testület a 2013. májusi rendkívüli ülésén bírálja el.
Elszámolás: a támogatás folyósításakor megkötendő megállapodás szerint.
Támogatási időszak: 2013. január 1. és 2013. december 31. között megvalósuló programok.

Pályázati feltételek:

Pályázati keretösszeg: 4 000 000 Ft
Pályázatonként elnyerhető támogatás maximum: 300 000 Ft
Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.
Pályázni csak erre a célra rendszeresített Pályázati Adatlapon lehet.

Kötelező mellékletek: minden esetben szükséges a szervezet indokolással ellátott kérelme (max. 1 oldal), valamint A kőbányai székhelyű civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint nem kőbányai székhelyű, de Kőbányán tagszervezettel rendelkező szervezetek 2013. évi támogatásához:
1. A kőbányai, illetve az országos, vagy regionális szervezet jogerős bírósági bejegyző végzésének másolata,
2. Országos, vagy regionális szervezet igazolása a kőbányai tagszervezet működéséről.
3 A Fővárosi Törvényszék által kiállított 30 napnál nem régebbi eredeti igazolás a szervezet nyilvántartott adatairól.
4. A létesítő okiratnak (egyesületek esetében alapszabály, alapítvány esetében alapító okirat) másolata,
5. A szervezet törvényes képviselője aláírási címpéldányának másolata.
6. Nyilatkozat (a mellékelt nyomtatványon), hogy a szervezetnek nincs köztartozása.
7. Annak igazolása, hogy szervezet a beszámolóját letétbe helyezte az OBH-nál (Országos Bírósági Hivatal, 1363 Budapest, Pf. 24.). A letétbe helyezés tényét az ajánlott küldemény postai feladóvevényével kell igazolni.
8. Amennyiben közhasznú szervezet pályázik, annak igazolása, hogy a közhasznúsági mellékletét letétbe helyezte az OBH-nál.
- Kőbányai intézményi háttérrel rendelkező jogi személyiség nélküli szerveződések támogatásához:
1. Alapító okirat másolata
2. Az intézmény vezetőjének aláírási címpéldányának másolata
3.  Nyilatkozat (a mellékelt nyomtatványon), hogy az intézménynek nincs köztartozása.

Amennyiben a szervezet még nem helyezte letétbe a beszámolóját, illetve a közhasznúsági mellékletét a pályázat benyújtásáig, ennek igazolására türelmi időt határoz meg az Önkormányzat a nyertes pályázók részére, amelynek zárónapja a megállapodás aláírásának időpontja, mely időpont jogvesztő határidő, nem teljesítés esetén a szervezet elesik a támogatástól.

Nem vehet részt a pályázaton olyan szervezet, amely a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat bármely pályázatán nyert összegekről a megadott határidőig nem számolt el, illetve van köztartozása.

Az elszámolás módja
1. A támogatás felhasználásáról történő  elszámolás határideje a program lebonyolítását követő két hónapon belül, de legkésőbb 2013. december 31-éig.
2. Az a pályázó, aki határidőre nem számol el a támogatási összeg felhasználásáról, vagy a támogatás összegét nem a támogatási célra, vagy nem szabályosan használja fel, a következő évi önkormányzati pályázatokból kizárásra kerül.
3. Amennyiben a pályázó már részesült a pályázat leadásának évében más önkormányzati támogatásban, azt a pályázatban fel kell tüntetnie.

Pályázati eljárás:
A pályázatot a mellékletekkel együtt az előzőekben felsorolt feltételek alapján 1 eredeti és 1 másolati példányban kell benyújtani a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Humán Iroda, Oktatási, Kulturális és Civil Csoportjánál (Nemzetiségek és Civil Szervezetek Háza 1105 Bp., Ihász utca 26.). A pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítás kérhető Jógáné Szabados Henrietta civil és nemzetiségi referenstől a +36-1-4318-748 telefonszámon, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen. A pályázati adatlap igényelhető a fenti címen személyesen, postai úton is, illetve 2013. április22-től letölthető az önkormányzat internet honlapján (www.kobanya.hu). Az adatlap másolható!

Az a pályázat, amely nem felel meg a pályázati feltételeknek, elutasításra kerül!

A nyertes pályázókkal a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat megállapodást köt, melyben rögzítik a pályázati összeg folyósításának feltételeit, a támogatás célját, az elszámolás időpontját és módját.

Dokumentumok:
Pályázati kiírás civil szervezetek részére
Adatlap civil szervezetek pályázati kiírásához
Nyilatkozat
Nyilatkozat 2
Nyilatkozat 3

 

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Tuesday, 07 May 2013 11:48

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Látkép
Az iskola
Épül a Mély tó
Építési terv
Építik a tavat
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia