Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Együttműködési megállapodás Kőbánya és a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara között

Rate this item
(1 Vote)

Ünnepi tagcsoportülés keretében írt alá együttműködési megállapodást április 17-én Kőbánya, Józsefváros és Csepel önkormányzata, valamint a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK). Az eseményen Kovács Róbert polgármester és Bellovics Péter, a BKIK X. kerületi tagcsoportjának elnöke képviselte a kerületünket.

 

Az ünnepélyes tagcsoportülés, a jobb oldali képen középen Kovács Róbert polgármester

Az együttműködés a kis- és középvállalkozások versenyképességének fejlesztését, támogatását tűzte ki célul, ahogyan Szatmáryné Jähl Angéla, a BKIK alelnöke fogalmazott: a cél a vállalkozások minél hatékonyabb közös szolgálata. Kiemelte: az önkormányzatok képviselő-testületei elé egy-egy döntéshozatal alkalmával már kidolgozott anyagok kerülnek, a BKIK ezen javaslatok előkészítésében törekszik minél eredményesebb együttműködésre, ebben kapnak fontos szerepet az önkormányzati tagcsoportok.

Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara címere

Kovács Róbert polgármester a tagcsoportülésen elmondta, hogy Kőbányának fontos a megállapodás, mert csak együttműködve lehet hatékonyan megvalósítani a célokat. A munkában mindenkinek, így az önkormányzatnak, a kerület lakóinak és vállalkozásainak egyaránt részt kell vennie. A kerület ráadásul a megújulás fellegvára, amely történelme során már többször volt képes új alapokon újjászületni. Eleinte a kőbányászat, majd a bortermelés, aztán a söripar, végül pedig az ipar vált meghatározóvá a kerület életében. A fejlődés a rendszerváltást követően azonban megrekedt, ami napjainkban újra elindult a fejlődés útján. Ehhez a fejlődéshez kell most az Önkormányzatnak a maga eszközeivel hozzájárulni, segíteni a gazdaság működését. A polgármester kiemelte, hogy Kőbánya fontos logisztikai központ, ahol számos nagy cég és sikeres vállalkozás talált telehelye révén otthonra. A kerületben ugyanakkor rengeteg kis- és középvállalkozás is működik, amelyek munkahelyeket teremtenek. A kerület vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalkozások és cégek együttműködő partnerre lelhessenek az önkormányzatban. A megállapodás aláírása a kerület gazdasági fejlődését hivatott támogatni és segíteni, hogy új és hatékony minőséget adjon a közös munkához és fokozza az együttműködést.

 

A megállapodás aláírása, bal oldalon Bellovics Péter, a BKIK X. kerületi tagcsoportjának elnöke, jobb oldalon Kovács Róbert polgármester

Last modified on Sunday, 21 April 2013 09:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Zajlik a munka
Régi újhegyi kép
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Építési terv
Elkészült a lakótelep
Részből egész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia