Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vizsgálják a cédulákat

Rate this item
(0 votes)

Az MNO.hu cikke szerint Győri Dénes kőbányai MDF-es jelölt ajánlószelvényeinek átvizsgálását kéri egy magánszemély a Fővárosi Választási Bizottságtól, mivel véleménye szerint életszerűtlen, hogy Győri a másfél hónap alatt összegyűjtött 464 darab cédula kidobása után újra kezdte a gyűjtést és nem egész egy hét alatt képes volt 750 darab cédulát összegyűjteni MDF-esként.

 

 

Győri Dénes Budapest 14. számú (X. kerület, Kőbánya) országos egyéni választókörzetében 2010. március 17-én adta le az ajánláshoz szükséges ajánlószelvényeit az MDF jelöltjeként, a helyi választási bizottság 2010. március 18-án vette őt nyilvántartásba. A magánszemély véleménye szerint ugyanakkor Győri Dénes MDF-es jelöltként való nyilvántartásba vételét az alábbi okok miatt kell elutasítania a Fővárosi Választási Bizottságnak: Az SZDSZ honlapján Győri Dénes mint kerületi SZDSZ-es alpolgármester az SZDSZ jelöltjeként szerepel. Az ajánlószelvény gyűjtésétől kezdve az SZDSZ jelöltjei ország- és fővárosszerte az MDF-fel kötött választási megállapodásnak megfelelően MDF–SZDSZ-jelöltként gyűjtötték az ajánlószelvényt, feltételezésünk szerint ez Győri úr esetében sem történt másképp – szerepel a beadványban. 

Győri Dénes 2010. március 8-ig egyértelműen az MDF–SZDSZ közös jelöltjeként gyűjtötte az ajánlószelvényeket. A sajtóban megjelent információk szerint 2010. március 10-ig Győri úr MDF–SZDSZ közös jelöltként 464 darab kopogtatócédulát gyűjtött össze. A budapesti MDF–SZDSZ- és önálló MDF-jelöltek esetében a sajtóban megjelent, az ajánlószelvényekről szóló számokat sem az érintett jelölt személyesen, sem az érintett pártok nem cáfolták – véli a magánszemély. Véleménye szerint Győri úr az OVB állásfoglalásával szemben cselekedett abban az esetben, ha a nála lévő több mint 400, MDF–SZDSZ-es céduláról lehúzta az SZDSZ nevét, hiszen erre vonatkozólag az OVB egyértelmű tiltást fogalmazott meg.

A beadvány szerzője nem tartja életszerűnek azt a változatot sem, hogy Győri úr a másfél hónap alatt összegyűjtött 464 darab cédula kidobásával újra kezdte a gyűjtést és nem egész egy hét alatt képes volt 750 darab cédulát összegyűjteni MDF-esként. A sajtóban megjelent, hogy az MDF az MCF-fel és a Munkáspárttal folytatott tárgyalásokat kopogtatócédula-cserékről, az MDF ilyen módon történő megsegítéséről. Az MCF-et vezető Kolompár Orbán a tárgyalás tényét a nyilvánosság előtt elismerte. A Hír Televízió bemutatott egy név nélkül nyilatkozó roma vezetőt, aki az ajánlószelvények átadásáról beszélt.

Forrás: MNO.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Az iskola
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Régi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia