Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új Kőbánya: Átadták a térfigyelő-rendszert a Gyakorló utcában Featured

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat ez évben közel 128 millió forintot biztosít az Újhegyi lakótelepen már működő, és az Örs vezér tere - Gyakorló utca környékén 2011. április 22-én átadott kamerás térfigyelő rendszer üzemeltetésére, a kerületi polgárok biztonságának, vagyonuk védelmének szolgálatában.

A kőbányai térfelügyeleti rendszer II ütemének hivatalos átadására április 22-én került sort a X. kerületi Rendőrkapitányság épületében.

A térfelügyeleti rendszer hivatalos átadása

Figyelemmel a képviselőtestület korábbi, a térfelügyeleti rendszer kerületi telepítésének több ütemű megvalósításáról szóló elvi döntésére, valamint az I. ütem üzemeltetésekor elért várakozáson felüli eredményeire további testületi döntések születettek arról, hogy az önkormányzat a rendszer II. ütemének telepítését valósítja meg az Őrs vezér tér és Gyakorló utcai – közel 10.000 fős lélekszámú – lakótelep környezetében, a meglévő rendszer bővítése keretében, plusz 16 közterületi kamera kihelyezésével.

Dr. Pap Sándor alpolgármester, Gyakorló utcai lakótelep önkormányzati képviselője bal oldalon, mellette Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, középen egyenruhában Dr. Gyetvai Tibor kerületi rendőrkapitány

Ezen terület kamera rendszerrel történő telepítését az indokolta, hogy korábban a kerület bűnügyileg második legfertőzöttebb területe volt, ahol napjainkban is kiemelkedő a közterületi vagyon elleni – főleg gépkocsi lopások és feltörések- jogsértések száma. Ezen felül az Őrs vezér téren található bevásárló központ, valamint a BKV metró és buszvégállomások napi több 100.000-es utazó és vásárló forgalma miatt kerületünk legforgalmasabb része. Ezt a területet teszi – szinte teljes lefedettséggel – ellenőrizhetővé a 16 kamera kihelyezése és a központból – már állandó 8 fő rendőrrel – történő üzemeltetése.

Üzemben a térfelügyeleti rendszer

Last modified on Tuesday, 26 April 2011 14:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Régi kép
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Épül a lego-ház
Építési terv
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia