Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Önkéntes és önzetlen munkával ledolgozott bérleti díj

Rate this item
(0 votes)

A Szent László Egyházi nyári napközis tábor működésére átengedett helyiségek ellenszolgáltatásaként két tornatermi öltözőt festettek ki a Széchenyi István Általános Iskolában.

Egy másik hírben számoltunk be arról, hogy 10 héten át kapott lehetőséget az egyházi tábor a működésére. A központi források hiányában is megszervezett nyári foglalkoztatása a gyereknek, nagy segítséget jelent a szerényebb körülmények között élő családoknak. Hiszen programokat és erkölcsileg is megalapozott felügyeletet biztosít az egyház ezeknek a gyereknek, egész nyáron át.

Az iskola és a tábor együttműködési megállapodása alapján, a bérleti díj elengedése mellett, az egyház vállalta, hogy az iskola igényei szerint, idén kifesti az intézmény két felújításra váró tornatermi öltözőjét, melyet a fenntartó, szintén szűkös pénzügyi lehetősége miatt nem tudott rendbe tenni.

Egy szorgos festő házaspár, önkéntes, önzetlen munkavégzés keretében, pár nap alatt, teljesen széppé varázsolta az iskola öltözőit.

Ebben a forrás hiányos, és válságos világunkban, az együttműködés, az egymásra figyelés, egymás szeretete, elfogadása, egymás kölcsönös segítése, megbecsülése az Isteni- szeretet jegyében csodákra képes. Mindenki jól jár, ha a szeret szavától vezérelve keresi az önmegvalósítását, s ezt nem mások kárára, elnyomására, legyőzésére keresi, végzi, hanem mindannyiunkért cselekszik.

Az ilyen és ehhez hasonló tettekre lenne szükségünk nemcsak kicsiben, hanem nagyban is, a magyar társadalmi viszonyaink közepette is.

Hálás szívvel köszönjük meg Mihalik Andrásné  táborvezető asszony, és Verseczy Mária Kőbányáért díjas pedagógus, segítő-, szervezőmunkáját.

 

Sándor Zoltán Attila igazgató

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Látkép
Építési terv
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru
Zajlik a munka
Még nincs kész
Régi kép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia