Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

„Színes város projekt” kicsiben

Rate this item
(0 votes)

Mindenki előtt köztudott, hogy válság van a gazdaságban. A fejlesztési források és a munkalehetőségek beszűkültek. A Piros iskola, ennek ellenére még tarja magát és sikerült a gyerekek javát szolgálni.

Két pályázatból az önkormányzat nagyobb fejlesztést tudott végrehajtani a Széchenyi Iskolában.

Az egyiket 2008-ban. S ez, a műfüves focipálya megépítése volt. A másikat a 2011-ben a tornaterem nyílászáróinak cseréjével és a terem belső részleges felújításával valósított meg.

Az immáron hat éve elmaradt, nagyobb volumenű  fejlesztések ellenére az iskola, saját erőből próbál talpon maradni, ebben a nehéz anyagi helyzetben, és nem engedi, hogy lepusztuljon az iskola épülete.

Az első félévben, több vonatkozásban is fejlesztett és szépített az iskola igazgatója, a kötelezően előírt bérleti bevételek terhére az iskolán belül és kívül is.

Saját munkatársak bevonásával, csak anyagköltségen, kifestettette a teljes földszinti folyosókat és az aulát.

A kifestett folyosón, az iskola karbantartójának „ezermester” tudásnak révén, négy darab dekorációs üvegtárlót is készítettek, a sok-sok sportsiker oklevelei és serlegei számára.

Belső térleválasztást végeztek az aulában, egy foglalkoztató helyiség kialakítására, ahol egyházi-, korrepetáló-, tehetséggondozó-, szabadidős foglalkozások lesznek megtarthatók a későbbiek során.

A 34 éve megkopott, kifakult és egyszer sem átfestett iskolaépület külső falának egy szakaszát sikerült átfesteni, esztétikailag szebbé tenni, szintén a napokban. Ezt a munkát, egy helyi roma vállalkozóval végeztette, akinek, ebben az évben, ez volt az első munkavállalási lehetősége.

Remélhetőleg, ezzel a karbantartással a szeptemberben érkező új elsősök, és a szabadságról visszaérkező pedagógusok is nagyobb örömmel kezdik majd meg az átalakulás előtt álló közoktatás direktívái szerint a munkájukat.

 

Sándor Zoltán Attila igazgató

 

Last modified on Thursday, 21 June 2012 10:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Föld út
Az iskola
A Mély tó
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Építik a tavat
Részből egész
Épül a Mély tó
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia