Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Három nap a „közjó” szolgálatában…

Rate this item
(0 votes)

A piros iskola 12 000 m2-es iskola udvarának rendben tartására egy kertész alkalmazására van lehetősége az intézménynek. Nem könnyű folyamatosan gondozni ekkora területet. A játszóudvart is saját erőből fejlesztette az iskola, a gyerekek érdekében, a saját bérleti bevételeiből keletkezett pénzeszközök visszaforgatásával.

 

A játékok között, a gyerekek által használat során kikopott földfelület miatt, ezek az eszközök balesetveszélyt jelenthetnek, az önfeledten játszó diákok számára. Ezt egy külső ellenőrzés is megállapította.

A gondoskodó iskolavezetés a problémát megoldandó, 12 m3 termőföldet vett, hogy rendezze a talaj egyenetlenségeit, s ezzel megszüntesse a balesetveszélyt. Ennyi föld megmozgatása egy kertésznek is sok, s hosszú időt vesz igénybe.

Az iskola igazgatója gondolt egyet…

A lakótelepen lézengő hajléktalanokat kérte fel segítségül, három napra, a föld megmozgatására. A munka és a pénznélküli emberek örömmel vállalkoztak a munkára. Enni, inni való, és fürdési lehetőség mellett, „napi ezer forint támogatás-ajándék reményében, napi nyolc órát dolgoztak ismét a hajléktalanok, egy iskola és a gyerekek érdekében.

Így nem kényszerültek a kukák döntögetésére. Nem kényszerültek a lopásra! E három napban, újra a társadalom hasznos tagjainak érezték magukat, hiszen ismét beléphettek az emberi társadalomba. Visszakerültek a „szolidaritás-szociális árnyék-hálóján” kívülről, a napsütötte oldalra…

Így valósult meg a „közjó szolgálata”.

Sándor Zoltán Attila igazgató

 

Last modified on Tuesday, 26 June 2012 11:54

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Régi kép
Épül és szépül
Építési terv
Áll a szobor
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Árkok és házak
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia