Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közös együttműködéssel megvalósult felújítás a Széchenyiben

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Vagyonkezelő és a Piros iskola közös együttműködéssel és közös finanszírozással tette rendbe az iskola udvarán lévő műfüves sportpályát. A pálya szélének az időjárástól megromlott szegélyét a vagyonkezelő felbontotta, majd újra bitumenezte, az iskola pedig a saját helyiségbérleti bevételeiből a tornatermi folyosó kijáratától szép gumilapokkal rendezte a területet.


Ebben a válsággal teli, nehéz költségvetési időszakban is bizonyítható, hogy az önkormányzati tulajdonért érzett közös felelősség, a vagyonmegóvás közös tehervállalással is megoldható.

Az iskola által „megtermelt” bevétel, ésszerűen használható fel, és a kerületben marad, hiszen kerületi vállalkozóval végeztették el a munkát. A bevételt pedig a helyi lakossági igény alapján felmerült bérleti viszonyból származó bérleti díj megfizetésével az itt élők adták össze, illetve fizették ki, az iskolától igénybe vett szolgátatás ellenértékeként. Kvázi, ez „magántőkének „ is felfogható…

Piciben is működhet a gazdaság és fejlődhet a „közös vagyon”! „majdnem PPP módon…!? Közösségi szinten vizsgálva a dolgot! Mindenki jól jár, a résztvevőket nézve, és egyben fejlődik is.

A „KÖZJÓ”-t, így kellene működtetni! A szeretet, a megbecsülési elv alapján!

Sándor Zoltán Attila igazgató

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Régi kép
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Épül a lego-ház
Építési terv
Zajlik az éptkezés
Minden a helyére kerül
Építik a tavat
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia