Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szakmai sikerek a Széchenyiben

Rate this item
(0 votes)

Az elmúlt három tanévben két nagyobb volumenű szakmai pályázatot nyert és valósított meg a Széchenyi István Általános Iskola nevelőtestülete.
Az egyik a HEFOP pályázat volt, melyet az alsó  tagozatos kollégák végetek és valósítottak meg a "kompetencia alapú oktatás" bevezetésére. 2009-ben. Ennek eredményeként újult meg a tanórai munka a diákokkal. A közel 17. 000.000 Ft-os pályázat keretében a pedagógusok 120 órás továbbképzésen vettek részt. Mára már a gyakorlatban alkalmazva az ott megismert módszerek, eljárások mentén szervezik a tanórai tevékenységét a gyerekeknek.
Az elmúlt időszakban jó néhány bemutató foglalkozás megtartására kérték fel az iskolát, a kerületi pedagógiai szolgáltató részéről is, ahol a kerületi iskolák pedagógusainak mutathatták be a pályázat során megszerzett tudásukat a tanítók, melyet a pályázat keretében ismertek meg, s sajátítottak el.
Mint ahogyan lenni szokott..?! A mindennapok szorgos munkája révén az eredmények sem maradhatnak el...!?
Az Országos Kompetenciamérések a negyedik évfolyam folyamatosan javuló eredményeket ért el, melyet az Oktatási Minisztérium, illetve a NEFMI ( a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ) végez minden tanévben.
Örömmel adunk számot a 2010 évi felmérés eredményeiről a mellékelt táblázat alapján..

Egyben szeretnénk köszönetet mondani a diákjaink szüleinek is az iskolánk felé irányuló együttműködő  segítségnyújtásért és támogatásért.
Reméljük, hogy ez a "mostani generáció" sikeresebben boldogul majd az Életben és jó hazafiként szolgálja, majd a Nemzetünket, Magyar Hazánkat.
A második pályázat a TÁMOP 3.1.4. volt, melyet pedig a felsős kollégáink valósítottak meg, 2010-ben, a "Kompetencia alapú oktatás bevezetése" érekében. Ez a másik pályázat 22.000.000 Ft-os támogatási összeget jelentett az intézmény számára. Az eszközfejlesztés mellet a pedagógusok 180 órás továbbképzést is vállaltak, a mindennapi munkájuk mellett. A két éve folyó projektnek szintén körvonalazódni látszanak az eredményei az ötödik és a hatodik évfolyamon.
A matematika és  magyar tantárgyi mérések jelentős fejlődésről tanúskodnak.
Elismerésemet és hálámat fejezem ki a nevelőtestületünk tagjainak, vezető helyettes kollégáimnak az elmúlt években vállalt többletmunkájukért, melyet az iskolánk és a gyereke érdekében folytattak.


Nagyrabecsüléssel és tisztelettel
Sándor Zoltán Attila igazgató
Last modified on Saturday, 24 March 2012 19:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Már állnak a házak
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Régi kép
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia