Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Minden életkorban űzhető sport, a tájékozódási futás

Rate this item
(0 votes)

Az elmúlt hét első  tavaszi napsütéses napján került megrendezésre az újhegyi lakótelepen, a tájékozódási futóverseny, melyet a kerületi tájfutó szakbizottság rendezett meg, a Széchenyi István Általános iskola udvaráról induló rajt-cél ponttal. Az szokták mondani, hogy a „láb mindig kéznél van…”, ha sportolni akarsz! Az egészség megőrzése érdekében, napi 20 – 3 0perc futás mindenképpen hasznos mozgás lehet. Ezt az időtöltést egészíti ki a tájékozódási futás, egy szellemi erőfeszítéssel, azzal, hogy egy térkép segítségével kell a terepen elhelyezett ellenőrzési pontokat felkeresni és érinteni. A memóriát, a térérzékelést, a térképolvasást és a helyzetfelismerést is igénybevevő, s egyben jó szórakozást is nyújtó tájékozódási futást, a verseny szabályai, szinte minden életkorban elkezdhetővé és űzhető sportok közé emeli. E sportág, kerületi atyjának, Valkony Ferenc tekinthető, aki 2006-ban kapta meg" A kerületi sportélet gazdagításában és a sportutánpótlás nevelésében több évtizeden át végzett kiváló tevékenységéért" a kitüntetését.

 

Valkony Ferenc, a kerületi Tájfutó Szakbizottság Elnöke - katt a képre a fotógaléria megtekintéséhez!

 

A közel 80 fős rajthoz állók között, neves személyek is emelték e verseny színvonalát. A felnőttek között Hajdú István az MTV elnöke, Bálint doki a Tétényi Kórház nőgyógyász főorvosa, Szunyog doki az ÉGISZ versenyzője mutattak jó példát a fiataloknak. A verseny legfiatalabb indulója 8 éves volt, míg a legidősebb 77 éves, Dudás István az OSC versenyzője volt, aki immáron 35 éve folyamatosan versenyez. Az általános Iskolák közül a Kertvárosi-, a péceli-, a Szent László-, a Harmat 88. iskola diákversenyzői indultak el a versenyen. A legközelebbi versenyre április 7-én kerül sor Péterhalmon.

Egy személyes emlékezés: Mivel jómagam is több évig sportoltam, s voltam edzője a tájfutóknak, és versenyeztem is. Nosztalgiázva gondoltam, azokra a kellemes erőfeszítésekre, melyet egy-egy terepversenyen kellett teljesítenem. Az unatkozó fiataloknak őszinte szívemből ajánlom, e szép környezetben végezhető, és testi-szellemi erőfeszítést igénylő sportágat.

Az érdeklődők jelentkezhetnek Valkony Feri bácsinál.

 

Last modified on Wednesday, 31 March 2010 09:08

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Még nincs kész
A Mély tó
Átadó ünnepség
Régi kép
Az iskola
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Zajlik a munka
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia