Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vizsgával és záró kiállítással fejeződött be a festőkurzus

Rate this item
(0 votes)

Komoly elméleti vizsgával, és négy festmény elkészítésével zárult Simon M. Veronika festőtanodája a Széchenyi István Általános Iskolában. Az utolsó kép még meg sem száradt, amikor egy kis rögtönzött kiállításra összeszedték a gyereke munkáit, hogy kiállítsák és értékeljék a műveket. A művésznő férje versekkel, gitármuzsikával, énekekkel vegyített záró koncertet adott a kiállítás megnyitón, ahol a szülők mellett még, két Tv csatorna, és egy újságíró is jelen volt. Majd a művésznő egyénileg értékelte a festőkurzust eredményesen teljesítők munkáit. Ezt követően, a tanoda okleveleit osztotta ki a diákok között, igazolva ezzel, az elsajátított ismeretek valódiságát.

 

Katt a képre az eseményről készült fotógaléria megtekintéséhez!

 

A diákok spontán megnyilatkozásaikban elmondták, hogy milyen tudásra, élményekre tettek szert a kurzus alatt, valamint kifejezték további érdeklődésüket és elkötelezettségüket a festészet folytatására. A tanoda titkai közé tartozott, hogy a kurzus résztvevői között volt, Krausz Margit kőbányai festőművész, az iskola rajztanára is, aki, csak a kurzus végére fedte fel kilétét. Elmondása szerint, szerette volna a gyakorlatban is végig nézni, és megvalósítani mindazt, amit a gyerek tanulhattak, és leshettek el a művésznő metodikájából. Egyfajta szakmai továbbképzésnek is tekintette a tanfolyamot önmaga számára.

A gyermekek, Kanizsa József költő, Kőbánya Díszpolgára versének megzenésített változatát énekelve, egymás kezét megfogva búcsúztak el egymástól. Megmutatva ezzel azt is, hogy egy igazi alkotói közösség részesei voltak ezen a több hetet is magába foglaló tanfolyamon. Kedveskedésként a résztvevők szerény agapéval, és egy pohár, pezsgővel vendégelték meg egymást, és köszönték meg a művésznőnek a profi pedagógiai munkáját.

Az iskola igazgatójának zárszavában örömét fejezte ki, hogy ez művészeti ág, a kép kifejezés e formája itt Újhegyen is gyökeret eresztett, és megvalósult.
A kiállítás képeit az iskola aulájában helyezték el, és még két hétig megtekinthető  minden érdeklődő számára. (reggel 8 órától este 17 óráig)

Last modified on Tuesday, 16 February 2010 11:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Az iskola
Régi újhegyi kép
Látkép
Dolgos kezek
A Gergely-bánya
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia