Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Egymástól tanulás Kőbánya-Komárom és Szombathely diákönkormányzati vezetői között

Rate this item
(0 votes)

A „KKSZ háromszögesítése”, avagy egymástól tanulás Kőbánya-Komárom és Szombathely diákönkormányzati vezetői között

A Kőbányai Diákönkormányzat 2012. december 14-16-a között Szombathelyen együttműködő partnereivel, Komárom és Szombathely városi diákönkormányzati vezetőivel képzésen vett részt. A kompetencia fejlesztő képzés a februárban, Balatonalmádiban kezdődött programsorozat része, amely ezt követően mindhárom városban folytatódott a diákok és segítő tanáraik kezdeményezésére.

A tematika főbb fókuszai, maguk a gyakorlatok ezúttal a kommunikációra és a hivatalos levelezésre koncentráltak, valamint olyan konkrét feladatokat érintettek, amelyek direkt módon segíthetik a diákönkormányzati tevékenység eredményes elvégzését. (A rendezvénysorozat korábbi állomásán maguk a fiatalok kérték ezeket a témákat.)

A kommunikáció témakör feldolgozása során a fiataloknak megadott absztrakt alapján egy „Csokifeszt” (Csokifesztivál) gyermek és ifjúsági korosztálynak szóló programjait, valamint kommunikációs tervét kellett kidolgozniuk, amelyhez segítő szempontokat is kaptak (a rendezvény valóságosan is létezik a Körösi Cs. S. Kőbányai Kulturális Központ szervezésében). Ezt követően hivatalos, támogatóknak szóló levelet kellett írniuk. A munkát segítendő a hivatalos levél formai és tartalmi követelményeit is megismerhették a résztvevők. A jövő műhely keretében egyhangúlag a találkozó folytatására szavaztak, amellyel kapcsolatosan projekttervet dolgoztak ki (jövő év júliusában Komáromban tapasztalatcserét szerveznek). A találkozó zárásaként személyre szóló pozitív üzeneteket fogalmaztak meg, valamint elégedettségi kérdőívet töltöttek ki.

Az egymástól tanulás lehetősége, a kreatív játékok, valamint a képzési team (Bodor Tamás, Takácsné dr. Pálhegyi Beáta, Pintér Norbert) tevékenysége, útmutatása hozzájárult a program eredményességéhez.

Last modified on Saturday, 29 December 2012 14:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Részből egész
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia