Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újhegyi közösségi vásár

Rate this item
(0 votes)

Az Újhegy.hu városrészi honlap szerkesztői garázsvásárt szerveztek, de végül egészen más sült ki belőle. Az eredeti cél egy családias hangulatú ingyenes esemény összehozása volt, amiből aztán egy mozgalmas közösségi vásár kerekedett, ahol bárki megszabadulhatott felesleges kacatjaitól, miközben még egy kis pénzre is szert tehetett. Bár kezdetben szinte semmi nem állt a szervezők rendelkezésére egy vásár megtartásához, az újhegyiek összefogtak, és mindenki hozzáadta a maga részét ahhoz, hogy a kapunyitásig minden szükséges kellék a helyére kerüljön. Sándor Zoltán igazgató helyszínnel, mások bútorokkal vagy épp két kezük munkájával járultak hozzá a sikerhez. A rendezvény biztonságáról a Kőbányai Wolf Polgárőrség gondoskodott.

A vásár napján a hőség ellenére is majdnem harminc résztvevő hozta el azt, amit otthon már nem akart tárolni, és sokan jöttek el nézelődni/vásárolni is. Élettel telt meg a Széchenyi István Általános Iskola hátsó udvara, ahol a parkoló „vásárterében” a felnőttek, míg a „Tündérkert” nevet viselő játszótéren a gyerekek tölthették kellemesen idejüket. A szervezők három kiló libazsíros lilahagymás kenyérrel és sok liter üdítővel is megvendégelték a megjelenteket.

A vásártér

 

Árnyas közösségi büfé és gumimedence

A jó hangulatú közösségi esemény résztvevőinek visszajelzései alapján megállapítható, hogy Újhegyen komoly igény van ilyen rendezvényekre. A gazdasági világválság közepette ugyanis sokaknak jelenti a túlélést az eladott kacatokból befolyó pénz, és rengetegen vannak olyanok is, akik egyszerűen csak nem férnek el otthon a felhalmozódott felesleges holmiktól.

Ízelítő az eladásra kínált holmikból

A szervezők – a tapasztalt pozitív élmények hatásra – úgy döntöttek, hogy máskor is nekiveselkednek a garázsvásárok működési elvén alapuló, bolhapiac jellegű esemény szervezésének, amelyet – annak közösségi volta okán – közösségi vásárnak kereszteltek el. Remélik, hogy a közösségi vásár szervezésével némileg ellensúlyozhatóak a gazdasági válság családokat sújtó nehézségei. Ha az emberek összefognak, akkor egymástól vásárolva és egymással csereberélve tudják pénztárcáikat megkímélve beszerezni a mindennapokhoz szükséges tárgyakat, ruhákat és eszközöket.

Akik a jövőben részt szeretnének venni a közösségi vásáron, azok a következő email címen jelentkezhetnek: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A részvétel ingyenes, asztalpénz/helyfogalási díj nincs.

Last modified on Wednesday, 05 December 2012 12:36

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Régi kép
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
Részből egész
Föld út
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia