Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A megnyitott második utcai nyitott könyvszekrény Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

A "Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány" utcai könyvszekrényt helyezett ki az Újhegyi sétány - Bányató utca sarkán. Az Alapítvány egyik kiemelt célja, hogy cselekvésre ösztönözzön a környezetvédelem és környezettudatosság terén. Az utcai könyvszekrény kihelyezésével - az olvasás népszerűsítése mellett - a környezetvédelemre és környezettudatosságra kívánják felhívni a figyelmet.

Az Alapítvány utcai könyvszekrényében a megszokott műfajok mellett a természetet, a környezetvédelmet és a környezettudatos életet bemutató és népszerűsítő könyvek, folyóiratok és kiadványok kerültek elhelyezésre. A későbbiekben a könyvszekrény könyvkészletét folyamatosan kiegészítik és újabb, a természetet és környezetvédelmet bemutató és népszerűsítő folyóiratokkal, kiadványokkal bővítik majd.

A könyvespolc

A  közösségteremtő könyvespolcra bárki betehet, illetve el is vihet egy-egy könyvet, ha éppen olyat talál, amit szívesen elolvasna. Az elolvasott könyvet meg lehet tartani, de ekkor illik cserébe hozni egy másikat helyette. A polcon a könyvállomány így állandóan cserélődik, de nagyjából mindig állandó mennyiségű olvasnivaló várja az érdeklődőket.

A „becsületkönyvtár” ötlete Németországból származik, ahol 1990-ben állították fel az első szekrényeket. A kezdeményezés mára igen népszerűvé vált számos európai országában, ahol a polcok rendben tartását - mindenféle szervezés nélkül - önként végzik a járókelők.

Kőbányán az első nyitott könyvespolcot május 19-én adták át a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A Cselekedjünk Közhasznú Alapítványnak köszönhetően most már Újhegyen is olvasgatnak és csereberélhetnek könyveket az emberek.

Last modified on Sunday, 30 September 2012 17:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
A Mély tó
Még nincs kész
Már állnak a házak
Részből egész
Folyik az építkezés
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia