Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

100 forintért lehetett vásárolni az első kerületi garázsvásáron

Rate this item
(0 votes)

Június 28-án tartották meg az első kerületi garázsvásárt az újhegyi Széchenyi István Általános Iskola mögött lévő "Tündérkert" elnevezésű játszópark mellett lévő épületnél. Az első garázsvásár tapasztalatai alapján és a további félreértések elkerülése érdekében először is le kell szögeznünk, hogy egy ilyen rendezvény során nem garázsokat kínálnak megvételre! A garázsvásárok lényege, hogy azokon bárki - költség és bejelentési kötelezettség nélkül! - eladhatja használható tárgyait, a vásárlók pedig pár száz forintért vehetnek bolhapiacszerűen használt holmikat. A vásárokon többnyire feleslegessé vált ruhák, ékszerek, táskák, gyerekjátékok és cipők cserélnek gazdát, de bármilyen más tárgy is előfordul. A garázsvásár elnevezés egyébként onnan ered, hogy az első ilyen jellegű vásárokat a magánszemélyek otthonához tartozó garázsokban tartották.

Ha az interneten utánaolvasunk, akkor láthatjuk, hogy a gazdasági világválság miatt Magyarországon is kezd mozgalommá fejlődni a garázsvásárok rendezése, már szinte minden hétvégére esik egy vagy két ilyen jellegű kezdeményezés Budapesten. Honlapok és Facebook oldalak tájékoztatják az érdeklődőket, hogy mikor és merre lesz garázsvásár Budapesten. Ezeknek a felületeknek köszönhetően az első újhegyi alkalomra a 17. kerületből is érkezett család remek gyermek-portékákkal.

Az Újhegy.hu csapata azért fogott Újhegyen garázsvásár szervezésébe, hogy a városrészben élő családok is eladhassák felesleges dolgaikat, míg mások pár száz forintért juthassanak használt, de még jó ruhákhoz, könyvekhez, háztartási eszközökhöz, vagy akár bútorokhoz. A szervezők célja, hogy megismertessék a garázsvásár fogalmát a városrész lakóival, hogy a jövőben közösen, összefogva ellensúlyozhassák saját lehetőségeikkel a gazdasági válság családokat sújtó nehézségeit. Ha sikerül rendszeressé tenni az újhegyi garázsvásárokat, akkor a városrész lakói egymástól vásárolva és egymással csereberélve tudják pénztárcáikat megkímélve beszerezni a mindennapokhoz szükséges tárgyakat, ruhákat és eszközöket.

Ha az első garázsvásár árai a jövőben sem változnak, akkor bárki szó szerint 100 Forintért juthat hozzá hasznos használt cikkekhez, az eladásra kínált tárgyak java részéért ugyanis tényleg csupán egy százast kértek. Íme az első alkalom felhozatala:

Az Újhegy.hu csapata szeretne javaslatot és tanácsot kérni, hogy mely napokon és mely időszakban szervezzék a következő garázsvásárt?! Szeretnék továbbá megkérni azokat a magánszemélyeket, akik szintén eladnák használt tárgyaikat, hogy jelezzék részvételi szándékukat ezen az email címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Last modified on Sunday, 12 August 2012 14:59

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Dolgos kezek
Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Az iskola
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Régi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia