Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Játszóparkká fejlődőtt az óhegyi KRESZ-park

Rate this item
(0 votes)

A KŐKERT Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. a gyermekekre is gondol! A Kőbányai Önkormányzat cége új kezdeményezést indított, mellyel az Óhegy parkba kikapcsolódni járó gyermekeknek, családoknak szeretne kedvezni. 

Első lépésként a KŐKERT Kft. rendbe tette az Óhegy parki volt KRESZ-parkot és környékét, majd rendezte a környezetet és pótolta a korábbi rongálások miatt hiányzó forgalomirányító táblákat. Új fejlesztéseket is végeztek a területen: esőbeállót, ivókutat, mobil illemhelyet, hulladékgyűjtő kosarat és több új padot is telepítettek. 

A KŐKERT Kft. beszerzései, valamint a lakossági felajánlások eredményeként az Óhegy játszóparkban jelenleg 6 db 12-20-as méretű kerékpárt, 8 db bölcsődés és óvodás korú gyermekeknek való műanyag kerekes játszóeszközt, egy rollert és egy pedálos autót, valamint tollas ütőket és homokozó készleteket kölcsönözhetnek a játszani vágyók, mindezt térítésmentesen! 

 

Az új játszóeszközök és az azokat birtokbavevő lelkes gyerekhad


A játszópark ünnepélyes átadása
Balról jobbra: Radványi Gábor alpolgármester, Kovács Róbert polgármester és Hancz Sándor, a Kőkert Kft. ügyvezető igazgatója

Az átadásról készült teljes képgaléria IDE kattintva tekinthető meg!

A játszópark gyermeknapon, május 26-án nyitott ki először, ekkor tartotta a próbaüzemet. Az első nap folyamán 24 érdeklődő kereste fel az új kőbányai játszóparkot, ahol másnap már 39 gyermek játszott. A játszópark ötletének és megnyitásának a kőbányai szülők és gyermekek egyaránt örültek! 

A KŐKERT Kft. tervei között szerepel, hogy a közeljövőben fitnesz eszközöket is telepít a területen, elsősorban a szülők és nagyszülők számára, továbbá tárgyalásokat folytat a foci EB és a nyári olimpiai játékok idejére szervezett Óhegy fesztivál szervezőivel annak érdekében, hogy az esemény idejére telepített 20x30 méteres palánkos focipályát a rendezvényt követően az Óhegy játszópark részeként üzemeltethesse tovább. 

Az Óhegy játszópark, elsősorban hétvégén, de a nyári szünidő alatt hétköznapokon is várja a játszani vágyó gyermekeket. A játszóeszközöket diákigazolvánnyal vagy lakcímkártyával lehet térítésmentesen igénybe venni.

A KŐKERT Kft. a jövőben is várja a felajánlásokataz Óhegy játszópark további fejlesztésének érdekében! 

Elérhetőség és további információ:
KŐKERT Kft.
1107 Budapest, Basa utca 1.
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , telefon: +36 1 261 0843

Last modified on Wednesday, 29 August 2012 11:03

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Építési terv
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés
Régi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia