Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megnyitott a kőbányai nyitott könyvespolc Featured

Rate this item
(0 votes)

Az Óhegyi nagycsaládosok csoportjának vezetője, Borsos-Szabó Ágnes a kispesti Wekerle-telepen találkozott először "nyitott könyvespolccal". Annyira megtetszett neki, ahogy az emberek hoztak és vittek, illetve a helyszínen olvasgattak könyveket, hogy eldöntötte: ilyet közösségteremtő lehetőséget Kőbányán is létre kell hozni. Az elhatározást tettek követték. Megkereste a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központot az ötlettel, ahol támogatókra nyert. A kezdeményezés május 19-én vált valóssággá egy kis ünnepség keretében, amikor is megnyitott a szabad könyvespolc a Kőrösiben.

 

Borsos-Szabó Ágnes a megnyitón

A könyvespolcra mostantól bárki betehet, illetve el is vihet egy-egy könyvet, ha éppen olyat talál, amit szívesen elolvasna. Az elolvasott könyvet meg lehet tartani, de ekkor illik cserébe hozni egy másikat helyette. A polcon a könyvállomány így állandóan cserélődik, de nagyjából mindig állandó mennyiségű olvasnivaló várja az érdeklődőket.

 

A könyvespolc és lelkes olvasói

A „becsületkönyvtár” ötlete Németországból származik, ahol 1990-ben állították fel az első szekrényeket. A kezdeményezés mára igen népszerűvé vált számos európai országában, ahol a polcok rendben tartását - mindenféle szervezés nélkül - önként végzik a járókelők. 

 

Nagyüzem a könyvespolc körül, aki pedig elfáradt, az megpihenhetett a Kőrösi játszósarkában

A nyitott könyvespolc a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban várja az érdeklődőket (cím: 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.).

Last modified on Sunday, 12 August 2012 14:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség
Látkép
Az iskola
Árkok és házak
Áll a szobor
Épül a lakótelep
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia