Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Együtt Európáért és Run4Unity nap a Szent László Gimnáziumban

Rate this item
(0 votes)

A keresztény egyházi mozgalmak és közösségek szervezésében 2012. május 12-én két nemzetközi program, a Run4Unity és az „Együtt Európáért” nap kerül megrendezésre, melynek Budapesten a Szent László Gimnázium ad otthont. (1102 Budapest, Kőrösi Csoma S. u. 28-32.)

A keresztény egyházi mozgalmak és közösségek tagjai elkötelezettek a család, az iskola, a gazdasági élet, az egészségügy, a nevelés világa, a politika, a környezetvédelem, a sport területén. Idén a civil szervezetekkel együttműködve kezdeményeztek közös programot 2012. május 12-ére.

Run4Unity

Világméretű staféta az egységért és a békéért, amelyet a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó „Gyerekek az egységért” mozgalom szervez 2005 óta mind az öt kontinensen. A gyerekek egyik időzónáról a másikra átadják egymásnak a „stafétát”, amely számtalan kezdeményezést jelent: sportrendezvényeket, városaink szürke pontjainak „beszínezését” a barátság, a testvériség építésével. Matematikai jelekkel fejezik ki programjukat.
letöltés: meghívó

„Együtt Európáért”

Célja, hogy „lelket adjon” Európának, hogy a földrész megvalósítsa egyetemes hivatását, a népek közötti békét és egységet.
Az európai keresztény egyházi mozgalmak és közösségek civil szervezetek együttműködésével közös programot szerveznek ezen a napon Európa 130 városában, hogy bemutassák a testvériség már kialakult hálóját, reményt adva ezzel sokaknak, akik bíznak Európa megújulásában.
Az „Együtt Európáért” központi rendezvényét Brüsszelben tartják a Squore Meeting Centre-ben, melyet 17–18 óráig interneten közvetítenek. A rendezvényen 10 fős magyar küldöttség vesz részt.
Bővebben:  www.together4europe.org

Budapesten az egész napos rendezvény keretében az alábbi programok várhatók:

- Közös aktivitások a keresztény mozgalmakkal és civil szervezetekkel: Idősek, szegények, hajléktalanok felkeresése a regisztrációt követően 9– 11 óráig.

- A tizenévesek Európa-képe: „Testvériség és szolidaritás Európája” - Országos rajzpályázat 14-18 éves fiatalok számára.  Kiállítás és díjátadó ünnepség a megnyitó keretében 11:30-kor.

- Sportjátékok (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, stb.).

- Sport-staféta 15 órakor az egységért és a békéért,  flash-mob.

- Internetes kapcsolat Brüsszellel 17-18 óráig.

- „ A kultúrák gazdagsága” –  X. ker-i kisebbségek kulturális bemutatója (tánc, ének, stb.).

Együttműködő mozgalmak és közösségek

Antióchia Közösség, Chemin Neuf Közösség,  Comunione e Liberazione,  Fokoláre Mozgalom, Házas Hétvége, Hit és Fény, Regina Pacis Közösség, Regnum Christi, Sant’Egidio Közösség.

Forrás: ohegy.net


Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Árkok és házak
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia