Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az eső sem tántorította el a hétvégi Isaszegi kerékpáros emléktúra résztvevőit

Rate this item
(0 votes)

Szombat délelőtt indult Kőbányáról az Isaszegi csata emlékére megrendezett kerékpáros emléktúra. A Kőbányai Torna Club által szervezett eseményen – a rossz idő ellenére is – több mint százan ültek nyeregbe, hogy felavassák Kőbánya legújabb kerékpárútját, majd koszorút helyezzenek el Isaszegen, a Honvéd-emlékműnél. 


Az 50 kilométeres emléktúrán fiatalok, idősek, iskolás csoportok, amatőr és profi bringások tekertek együtt. A túrán részt vett Buruczki Szilárd, a KTC többszörös mountain bike, cyclo-cross, és országúti magyar bajnok versenyzője is. A hagyományos Isaszegi emléktúra ötlete a ma kőbányai polgármesterként, korábban iskolaigazgatóként tevékenykedő Kovács Róbert személyéhez köthető, aki nyitóbeszéde után – több képviselőtársával együtt – maga is bringára ült. A Kőbányai TC idén harmadik alkalommal vállalta a szervezést.


Középen: Buruczki Szilárd kerékpáros bajnok

A résztvevők a – tavalyi túraútvonalhoz képest – kis kitérővel jutottak el Isaszegre: az Albertisai úton átadásra került a legújabb kőbányai kerékpárút, mely 1,5 kilométeres szakaszon az Örs vezér teret köti össze a Kőbánya felső vasútállomással. A kerékpárutat Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője adta át. 


Balról jobbra: Dr. György István főpolgármester-helyettes, Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselő és Kovács Róbert polgármester

A Szoborhegyi koszorúzást követően az Isaszegi csata emlékművénél történelmi visszatekintést hallhattak a résztvevők, majd az ott kialakított frissítőállomáson töltődhettek fel. A forró tea mindenkinek jólesett a szombati hűvös, esős időben. A túra során a biztonságra a rendőrség mellett az Útvonal-biztosítás Motoros Egyesület és a Kőbányai Wolf Polgárőrség vigyázott. 

 
Úton, majd a megérkezés pillanata

Koszorúzás
Balról jobbra: Révész Máriusz, Radványi Gábor alpolgármester, Eisenkrammer Károly, a Kőbányai TC elnöke és Kovács Róbert


További információk: www.kobanyabringa.hu


Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Építik a tavat
Föld út
Elkészült a lakótelep
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia